USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Судді Тандиру, який збив нацгвардійця на блокпосту, продовжили тримання під вартою

За рішенням суду Тандир перебуватиме під вартою до 26 серпня 2023 року
Суддя Олексій Тандир
Голова Макарівського райсуду Олексій Тандир
Джерело: відкриті джерела

Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід екссудді Олексію Тандиру, якому оголосили підозру за збиття на смерть військовослужбовця Національної гвардії на блокпості в Києві. Екссуддя перебуватиме під вартою до 26 серпня 2023 року, повідомляє "Суспільне".

Засідання почалося з клопотань самого Тандира.

"Грубо порушується принцип презумпції невинуватості. ДБР (Державне бюро розслідувань, – ред.), ЗМІ, окремі активісти оголошують і стверджують певні невстановлені факти. Це стосується, наприклад, алкогольної експертизи", – заявив підозрюваний.

Адвокат підозрюваного вказувала на багато неточностей, серед яких, зокрема, порушення в облаштуванні блокпостів та відсутність там необхідних знаків. 

Втім, за словами прокурора Михайла Доманського, потрібно більше часу, аби уникнути неточностей.

Відтак, за рішенням Печерського райсуду, запобіжний захід судді Тандиру продовжили не на два місяці, а до 26 серпня 2023 року, оскільки 26 серпня завершується термін досудового розслідування справи про ДТП на блокпосту.

ДТП на блокпосту

Нагадаємо, у Києві в ніч з 25-го на 26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на смерть збив нацгвардійця. У результаті аварії чоловік загинув на місці.

Вже 27 травня в судді Тандира за клопотанням прокуратури примусово відібрали біологічні зразки.

Згодом Тандиру було повідомлено про підозру за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 КК України). А суд обрав запобіжний захід судді Тандиру – тримання під вартою без можливості внести заставу до 21 липня. 

До речі: Жителів Києва та області закликали повідомити ДБР про всі відомі випадки минулих правопорушень судді Олексія Тандира. Номер гарячої лінії ДБР – 044 339 51 35.

А всі деталі справи екссудді Тандира розповідаємо за цим посиланням.

Теги: ДТП
Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено