USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

У Дніпрі підприємці намагались вивезти в Іран двигуни до військово-транспортних літаків

Підозрювані планували вивезти авіадвигуни під виглядом комплектуючих для магістральних газогонів
Двигуни літаків_1

Під час обшуку ангарів виявили авіапродукцію

Джерело: СБУ

Служба безпеки України запобігла спробі незаконного вивезення в Іран авіаційних комплектуючих, що підлягають державному експортному контролю. Про це повідомила пресслужба СБУ.

У Дніпрі викрито двох підприємців, які намагалися нелегально переправити за межі країни два турбореактивні авіадвигуни Д-36 для продажу. Продукцію фігуранти хотіли реалізувати іноземцям за 400 тис. доларів.

"Замовники" планували використати відповідне високотехнологічне обладнання на військово-транспортних літаках АН-74.

Новини за темою: СБУ викрила схему, яка профінансувала бойовиків "ДНР" на понад 50 млн гривень

Для маскування злочинної діяльності зловмисники хотіли вивезти авіадвигуни з України під виглядом комплектуючих для магістральних газогонів. Для цього вносили недостовірні відомості до товарно-транспортних декларацій.

За даними слідства, організаторами незаконної діяльності є двоє власників дніпровської компанії, яка спеціалізується на вантажних перевезеннях до країн Близького Сходу і Африки. Двигуни, які вони намагались нелегально вивезти за кордон, раніше були викрадені під час ліквідації одного з держпідприємств.

Під час обшуку ангарів, де працювали підприємці, виявили авіапродукцію.  

Джерело: СБУ

Наразі двигуни вилучено для проведення експертиз. Після цього буде ухвалено рішення щодо їх передачі на потреби оборонно-промислового комплексу України.

В минулому місяці СБУ під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області затримала колаборанта, який під час окупації вивіз до Росії понад тисячу тонн українського зерна.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні