USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

СБУ викрила схему, яка профінансувала бойовиків "ДНР" на понад 50 млн гривень

Зловмисники здійснювали розрахунки через підсанкційні фінустанови країни-агресора
СБУ_1
СБУ і ДБР викрили масштабну схему фінансування терористичної організації
Джерело: СБУ

Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили масштабну схему фінансування терористичної організації "ДНР" у Вінниці та Житомирі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Незаконна діяльність була розпочата до початку війни і поповнила "бюджет" бойовиків "ДНР" на загальну суму понад 50 млн гривень. 

Зловмисники займались постачанням гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію. Незаконна діяльність забезпечила регулярні надходження до терористичної організації "ДНР" у вигляді "податків" і "зборів".

Як свідчать дані СБУ, надалі ці гроші були спрямовані на матеріально-технічне забезпечення бойовиків на Східному фронті.

Новини за темою: Переховувалися від правосуддя: У Києві та Одесі СБУ затримала двох колаборанток

Щоб оминути заборону на торгівлю із тимчасово захопленими підприємствами Донеччини ділки створили мережу фіктивних комерційних структур у Житомирській області та в Росії. А через підсанкційні фінустанови країни-агресора здійснювали розрахунки.

Додамо, раніше СБУ ліквідувала потужний проксі-центр в Полтаві, за допомогою якого спецслужби РФ мали доступ до українського інтернет-простору. З його допомогою абоненти будь-якої країни могли видавати себе за користувачів українського мобільного інтернету. Вартість такої послуги становила майже 2,5 тис. гривень на місяць.

Читайте також:
Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку Генерал СБУ Вітюк знімав розстріли на Майдані з боку "Беркута" як оперативник, – розслідування
НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка НАЗК перевіряє спосіб життя відстороненого наразі від посади очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом Заступник голови Полтавської облради під виглядом службового відрядження подорожував Євросоюзом
СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА СБУ затримала агента РФ, який причетний до замаху на голову Херсонської ОВА