USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю

Ця дискусія знову стала актуальною на тлі російського наступу в Харківській області
Пентагон
Пентагон
Джерело: відкриті джерела

У Пентагоні заявили, що не змінили своєї позиції щодо застосування на території РФ американської зброї, переданої Україні. Про це під час брифінгу сказала речниця американського оборонного відомства Сабріна Сінгх.

"Так, ми не змінили своєї позиції. Ми вважаємо, що обладнання, можливості, які ми надаємо Україні, які інші країни надають Україні, мають бути використані для того, щоб повернути українську суверенну територію", – сказала вона.

Сінгх додала, що Сполучені Штати Америки зробили прохання з цього приводу "досить публічними", а міністр оборони Ллойд Остін у своїх розмовах з українським колегою Рустемом Умєровим обговорює, як найкраще можна використовувати ці можливості.

"І ми вважаємо, що це має бути саме на українській території", – наголосила речниця американського оборонного відомства.

Новини за темою: НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання

Це проблема для України

На тлі нового наступу російської армії в Харківській області Україні заважають обмеження західних країн щодо заборони застосування їхньої зброї по Росії.

Як пише ISW, окупанти, які діють на території Росії, можуть легко завдавати ударів по українських оборонних позиціях поблизу кордону, а заборони на використання наданих Заходом систем озброєння для нанесення ударів по тилових російських районах по той бік кордону роблять стаціонарні українські оборонні позиції поблизу кордону вразливими та, можливо, беззахисними.

Варто нагадати, що Британія нещодавно заявила, що не проти використання Україною британської зброї для ударів по Росії. При цьому в США на це піти ще не наважилися. Ми писали, що українські законодавці у Вашингтоні хочуть заручитися підтримкою Конгресу для тиску на Білий дім у питанні використання американської зброї по території РФ.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"