USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

СБУ затримала колаборанта, який вивіз із Куп'янська до Росії понад тисячу тонн українського зерна

Місцевий фермер після початку окупації пішов на добровільну співпрацю з росіянами
Колаборант Куп'янськ 28.04.2023_1
Джерело: СБУ

Служба безпеки під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області затримала колаборанта, який під час окупації вивіз до Росії понад тисячу тонн українського зерна. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Деталі

За даними слідства, зловмисником виявився 40-річний фермер із Куп’янського району. Після захоплення частини регіону він підтримав російських загарбників і добровільно почав співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією РФ.

Новини за темою: СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів з окупаційного МВС РФ на Херсонщині

Встановлено, що у серпні минулого року він отримав від агресора так званий "торговий патент на торгівлю зерном". При цьому колаборант взяв на себе "зобов’язання" щодо сплати податків до бюджету країни-агресора.

За даними слідства, протягом місяця він незаконно вивіз до Росії понад 1 тисячу тонн української пшениці на загальну суму майже 5 млн гривень.

Там він реалізовував агропродукцію російським монополістам і отримував від них розрахунок у рублях. Після звільнення району зловмисник намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

Джерело: СБУ

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нещодавно у Києві та Одесі СБУ затримала двох колаборанток. Вони пішли на добровільну співпрацю з ворогом після тимчасового захоплення півдня України.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову