USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Суд частково зняв арешт із корпоративних прав "Київстару" та lifecell. Що відомо

Прокурор у клопотанні про накладення арешту на майно допустив описку
Київстар
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Шевченківський районний суд міста Києва виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акції мобільних операторів "Київстар" та lifecell. Зокрема, суддя виправив описку і наклав арешт на 19,8% статутного капіталу lifecell та 47,85% – "Київстар", пише Forbes.

За даними видання, відповідне клопотання надійшло від Офісу генерального прокурора, в якому йдеться, що прокурор у клопотанні про накладення арешту на майно допустив описку, яка надалі також відображена в ухвалі слідчого судді.

"А саме, зазначено помилково про накладення арешту на корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл", які належать іноземній Lifecell Ventures Cooperatief U.A. І на 99,9% статутного капіталу ПрАТ "Київстар", які належать іноземній юридичній особі Veon Holdings B.V. Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, заяву про виправлення описки, дійшов висновку про необхідність усунення вказаного недоліку в ухвалі суду, шляхом виправлення описки…", – зазначено в ухвалі, яку оприлюднили 17 жовтня.

Тому, як вказує медіа, суд постановив, що слід вважати вірним накладення арешту на корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл" та на 47,85% статутного капіталу ПрАТ "Київстар". В іншій частині судове рішення залишилося без змін.

Що передувало?

12 жовтня стало відомо, що Шевченківський районний суд заарештував активи, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Серед іншого найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл", інформує "Економічна правда" з посиланням на ухвалу суду від 4 жовтня.

Новини за темою: В Україні досі не конфіскували бізнеси 25 олігархів – партнерів російського ВПК

"Раніше повідомляли, що рішення суду стосувалося 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Загальна вартість арештованих активів становила понад 17 млрд грн. Тоді, за даними співрозмовників ЕП у правоохоронних органах, серед арештованих активів були 100% ПрАТ "Київстар", які контролюються цими олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd. Однак, як свідчить ухвала суду, насправді найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл" вартістю майже 13 млрд грн, які належать іноземній юридичній особі Lifecell Ventures Cooperatief", – пише видання.

Зазначається, що у матеріалах справи, яку розглядали за клопотанням прокурора Офісу генерального прокурора, йдеться, що Фрідман, Авен та Косогов нібито через компанію LetterOne володіють акціями турецької компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S., яка є власником українського оператора звʼязку lifecell.

Новини за темою: Власник "Київстару" та "Моршинської" Фрідман заробляє на Росгвардії та охороні Путіна, – "Схеми"
 
Раніше ми повідомляли, що Міністерство юстиції готове подати позовну заяву до Вищого антикорупційного суду з метою стягнути в дохід держави актив "Альфа-Груп" – компанію "Київстар". Втім, зазначалося, що рішення про націоналізацію блокує РНБО.
Читайте також:
Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання