USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55

Засновник криптовалютної біржі Binance Чжао сяде у в'язницю на чотири місяці

Чжао отримав покарання за те, що не запровадив належного захисту від відмивання грошей у роботі криптобіржі
Чжао
Чжао
Джерело: відкриті джерела

Суд виніс вирок у справі засновника найбільшої у світі криптовалютної біржі Binance Чанпена Чжао. Він проведе у в'язниці чотири місяці, повідомляє Reuters.

Чжао, який відомий у криптоспільноті як CZ, отримав покарання за те, що не запровадив належного захисту від відмивання грошей у роботі криптобіржі.

Міністерство юстиції США вимагало для Чжао 36 місяців в'язниці у справі про порушення з боку біржі Binance федеральних санкцій і законів про відмивання грошей. Однак суддя скептично поставився до аргументів звинувачення.

"Немає жодних доказів того, що обвинувачений колись був поінформований про незаконну діяльність у Binance", – сказав суддя.

І не погодився з рекомендацією американського Мін'юсту збільшити термін покарання для Чжао. Натомість погодився,  що відповідач визнав свою провину. Суддя додав, що характеристики мають пом'якшувальний характер.

"Думаю, перший крок до того, щоб взяти на себе відповідальність, – це повністю визнати помилки", – зазначив після рішення суду Чжао.

Що відомо про Binance?

Binance – найбільша у світі криптовалютна біржа, де зібрані, як кажуть самі творці, всі найбільш перспективні, вигідні та актуальні способи пасивного заробітку на криптовалюті для користувачів біржі.

На кінець 2023 року компанія Binance досягла позначки у 170 мільйонів зареєстрованих користувачів і пропонувала 431 актив для торгівлі у 1 тис. 785 парах.

Спочатку Чжао мав бути винесений вирок наприкінці лютого, але слухання перенесли за взаємною згодою на 30 квітня. Засновник біржі зміг повернутися до Дубая, де живе його партнер і деякі з його дітей, відколи уперше з’явився у федеральному суді у Сіетлі, штат Вашингтон, минулого року.

Binance визнала себе винною у власних звинуваченнях одночасно з Чжао, погодившись на величезний штраф і звітуючи перед призначеним судом спостерігачем. Монітора ще не призначили.

Новини за темою: Криптовалюта є спекулятивним інструментом, – Фурса

Слід зауважити, що українські чиновники подали 1428 декларацій з криптовалютними активами за 2022 рік. Це майже удвічі більше, ніж у 2021-му – 788. Bitcoin, Ethereum і Tether мають найбільший попит.

У 2022 році один з українських депутатів задекларував 121 біткоїн на суму понад 195 млн гривень.

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень