USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Суд арештував активи оператора мобільного зв'язку lifecell: У компанії заявили, що продовжують працювати у звичайному режимі

У компанії зазначили, що ухвала Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, що стосується Фрідмана, Авена та Косогова, не вплинула на операційну діяльність
lifecell
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Шевченківський районний суд заарештував активи, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Серед іншого найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл", інформує "Економічна правда" з посиланням на ухвалу суду від 4 жовтня.

"Раніше повідомлялось, що рішення суду стосувалось 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Загальна вартість арештованих активів становила понад 17 млрд гривень. Тоді, за даними співрозмовників ЕП у правоохоронних органах, серед арештованих активів були 100% ПрАТ "Київстар", які контролюються цими олігархами через нідерландську компанію VEON Ltd. Однак, як свідчить ухвала суду, насправді найбільшим арештованим активом виявились 100% статутного капіталу ТОВ "Лайфселл" вартістю майже 13 млрд гривень, які належать іноземній юридичній особі Lifecell Ventures Cooperatief", – пише видання.

Зазначається, що у матеріалах справи, яка розглядалась за клопотанням прокурора Офісу генерального прокурора, йдеться, що Фрідман, Авен та Косогов нібито через компанію LetterOne володіють акціями турецької компанії Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S., яка є власником українського оператора звʼязку lifecell.

Новини за темою: Власник "Київстару" та "Моршинської" Фрідман заробляє на Росгвардії та охороні Путіна, – "Схеми"

Що говорять в lifecell?

У lifecell підтвердили арешт корпоративних прав у справі Фрідмана і партнерів. Однак там зазначили, що ухвала Шевченківського районного суду Києва від 4 жовтня, що стосується Фрідмана, Авена та Косогова, не вплинула на операційну діяльність.

"Компанія lifecell продовжує працювати й надавати якісні послуги для мільйонів абонентів в Україні та за кордоном. Команда lifecell робить все можливе, щоб забезпечити стабільну роботу мережі, розуміючи, наскільки важливий зв'язок для людей під час війни", – наголошують у lifecell.

У заяві сказано, що lifecell повністю належить одній з найбільших компаній Туреччини в галузі телекомунікаційних та технологічних послуг – Turkcell.

54% акцій Turkcell перебувають у вільному обігу на Стамбульській та Нью-Йоркській фондових біржах. 26,2% акцій Turkcell володіє Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF). Решта 19,8% акцій належать IMTIS Holdings S.à.r.l., компанії, яка своєю чергою повністю належить International Mobile Telecom Investment Stichting Administratiekantoor (нідерландський фонд).

До того ж згідно із повідомленням Turkcell та lifecell суворо дотримуються встановлених механізмів комплаєнсу та внутрішнього контролю, запроваджених органами влади США, Великої Британії, ЄС та України.

"Таким чином Михайло Фрідман, Пьотр Авен та Андрій Косогов не мають жодного контролю або впливу на Turkcell та lifecell", – додали у компанії.

Додамо

Раніше ми повідомляли, що Міністерство юстиції готове подати позовну заяву до Вищого антикорупційного суду з метою стягнути в дохід держави актив "Альфа-Груп" – компанію "Київстар". Втім, зазначалося, що рішення про націоналізацію блокує РНБО.

Читайте також:
Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії
Прибуток від заморожених активів Росії навряд чи спрямують на закупівлю зброї для України, – ОП Прибуток від заморожених активів Росії навряд чи спрямують на закупівлю зброї для України, – ОП
Брюссель заявив про ще 5 млрд євро прибутку від російських активів, але є нюанс Брюссель заявив про ще 5 млрд євро прибутку від російських активів, але є нюанс
ЄС підготував закон, який дасть змогу Україні отримувати дохід від активів РФ уже в липні, – Bloomberg ЄС підготував закон, який дасть змогу Україні отримувати дохід від активів РФ уже в липні, – Bloomberg