USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Власник "Київстару" та "Моршинської" Фрідман заробляє на Росгвардії та охороні Путіна, – "Схеми"

"АльфаСтрахування" страхувало й військові авто, що брали участь в агресії проти України
Фрідман Михайло
Михайло Фрідман
Джерело: відкриті джерела

Власник "Київстару", "Сенс-банку" та "Моршинської" олігарх Михайло Фрідман співпрацює з Росгвардією та охороною російського диктатора Володимира Путіна. Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Зазначається, що російський бізнес олігарха тісно пов’язаний з військовими та силовиками РФ, які беруть участь у війні проти України, а також з великим підсанкційним підприємством, яке забезпечує російських військових формою та харчуванням.

Фрідман – підсанкційний олігарх, але він дотепер має бізнес у різних сферах як в Росії, так і в Україні. В Україні його знають за діяльністю його бізнесу) "Альфа-банк" (нині це "Сенс-банк"), "Київстар", "Моршинська".

У Росії Фрідмана добре знають за діяльністю, наприклад, компанії "АльфаСтрахування". Він володіє нею разом з бізнес-партнерами через групу компаній "Альфа-груп". Один з напрямків роботи цієї страхової компанії – це страхування службового транспорту російських силовиків та військових. Ця співпраця приносить державні контракти на сотні мільйонів рублів.

"Схеми" зазначають, що "АльфаСтрахування" страхувало й військові авто, що брали участь в агресії проти України.

Крім того, захист "АльфаСтрахування" поширюється і на службовий транспорт військовослужбовців, які відповідають, зокрема, за особисту безпеку президента РФ Путіна.

Зазначимо, що Фрідман був одним із перших російських олігархів, який потрапив у санкційний список ЄС ще наприкінці лютого 2022 року. В обґрунтуванні було сказано, що він має міцні зв’язки з адміністрацією Путіна, збудував бізнес коштом наближеності до влади. Фрідман з цим не згодний та намагається усіляко опротестувати накладення санкцій.

Читайте також:
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський
РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР
У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ У Німеччині знайшли понад 160 українських дітей, яких депортували до РФ