USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Власник "Київстару" та "Моршинської" Фрідман заробляє на Росгвардії та охороні Путіна, – "Схеми"

"АльфаСтрахування" страхувало й військові авто, що брали участь в агресії проти України
Фрідман Михайло
Михайло Фрідман
Джерело: відкриті джерела

Власник "Київстару", "Сенс-банку" та "Моршинської" олігарх Михайло Фрідман співпрацює з Росгвардією та охороною російського диктатора Володимира Путіна. Про це йдеться у розслідуванні "Схем".

Зазначається, що російський бізнес олігарха тісно пов’язаний з військовими та силовиками РФ, які беруть участь у війні проти України, а також з великим підсанкційним підприємством, яке забезпечує російських військових формою та харчуванням.

Фрідман – підсанкційний олігарх, але він дотепер має бізнес у різних сферах як в Росії, так і в Україні. В Україні його знають за діяльністю його бізнесу) "Альфа-банк" (нині це "Сенс-банк"), "Київстар", "Моршинська".

У Росії Фрідмана добре знають за діяльністю, наприклад, компанії "АльфаСтрахування". Він володіє нею разом з бізнес-партнерами через групу компаній "Альфа-груп". Один з напрямків роботи цієї страхової компанії – це страхування службового транспорту російських силовиків та військових. Ця співпраця приносить державні контракти на сотні мільйонів рублів.

"Схеми" зазначають, що "АльфаСтрахування" страхувало й військові авто, що брали участь в агресії проти України.

Крім того, захист "АльфаСтрахування" поширюється і на службовий транспорт військовослужбовців, які відповідають, зокрема, за особисту безпеку президента РФ Путіна.

Зазначимо, що Фрідман був одним із перших російських олігархів, який потрапив у санкційний список ЄС ще наприкінці лютого 2022 року. В обґрунтуванні було сказано, що він має міцні зв’язки з адміністрацією Путіна, збудував бізнес коштом наближеності до влади. Фрідман з цим не згодний та намагається усіляко опротестувати накладення санкцій.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації