USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень

Ярину зобов'язали носити електронний браслет, не виїжджати без дозволу суду з міста, не спілкуватися зі свідками та потерпілими і здати закордонний паспорт
В організаторів п’яних вечірок проводять обшуки
Джерело: Нацполіція

Підозрюваний в організації "п'яних вечірок" у Києві Андрій Ярина вийшов з-під варти після внесення застави у 272 500 гривень. Про це повідомляє "Суспільне" із посиланням на відповідь Київської обласної прокуратури.

Зазначається, що прокурор наполягав на продовженні обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою, але Голосіївський райсуд задовольнив клопотання прокуратури частково.

"Рішенням суду йому продовжили тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 272 500 гривень. Цю суму обвинувачений вніс, у зв'язку з чим його було звільнено з-під варти", – зазначили в прокуратурі.

Водночас обвинувачуваного зобов'язали носити електронний засіб контролю, не виїжджати без дозволу суду із населеного пункту, в якому він проживає, не спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також здати на зберігання закордонний паспорт.

Що відомо про справу?

Торік у Києві група молодиків, які називали себе "криптани із Франика", влаштовували вечірки, де накачували дівчат алкоголем і транквілізатором. Потім вони знімали їх на відео і викладали в соцмережі.

"Підписниця скинула акаунт чуваків, що влаштовують вечірки, накачують дівчат алкоголем і транквілізатором і роблять стріми, де знімають їх непритомними, голими, показують частини тіла, інколи знімають зґвалтування", – розповіла телеведуча Ярослава Кравченко.

На ситуацію оперативно відреагувала Національна поліція України. У організаторів п’яних вечірок відразу провели обшуки.

Тоді двом фігурантам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів, за що передбачено від трьох до семи років позбавлення волі. Ще шістьом фігурантам вручили повістки.

Двоє підозрюваних учасників вечірок вийшли під заставу по 402 тисячі гривень кожен. На волю змогли вийти Ярослав Домбровський та Олег Захаров. Першого підозрюють у розповсюдженні порнографічного контенту, а другого – у сексуальному насиллі. Суд відправив обох під варту, але з правом внесення застави, що вони й зробили.

Третього співорганізатора вечірок Андрія Ярину суд взяв під варту без права на заставу. 

Читайте також:
Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК Працівник військкомату отримав три роки в'язниці, бо хотів воювати на фронті, а не служити в ТЦК
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини Замах на Фіцо: Суд взяв під варту нападника на прем'єра Словаччини
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки