USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США передадуть Україні дрони Skydio для документування воєнних злочинів РФ

Автономні американські безпілотники будуть документувати воєнні злочини російських окупантів
дрони
Автоматизовані дрони
Джерело: Голос Америки

Американське агентство з міжнародної допомоги (USAID) передасть Україні автономні дрони Skydio для документування воєнних злочинів. Про це поінформували в пресслужбі відомства, пише "Голос Америки".

Так, дев’ять автономних безпілотників передадуть Офісу генерального прокурора України.

"Дрони надають як благодійну допомогу через приватну компанію Skydio, яка є провідним американським виробником безпілотників", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про Skydio

Безпілотники мають камери 4K, які використовуватимуться для фото- та відеозйомки з метою документування воєнних злочинів. Це допоможе Офісу генпрокурора задокументувати понад 115 тис. випадків знищення цивільної інфраструктури та доказів порушення прав людини у прифронтових громадах і на звільнених територіях.

Такі дрони є критично важливими в процесі документування воєнних злочинів та порушень прав людини Збройними силами РФ.

Новини за темою: Росія використовує дітей України для прикриття воєнних злочинів, – ГУР

Наразі дві українські правозахисні коаліції за підтримки USAID задокументували понад 40 тисяч випадків воєнних злочинів Росії з 24 лютого 2022 року. 

Раніше

USAID вже передало Україні термінали Starlink, подаровані SpaceX, а також ноутбуки й програмне забезпечення для українських школярів і вчителів, подаровані компаніями HP, Inc., JP.IK та Microsoft.

Крім того, компанія співпрацює з приватним сектором для підтримки виробництва й експорту українського зерна через ініціативу AGRI-Україна з липня 2022 року.

Допомога США

18 липня союзники України провели 14-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн").

Глава Пентагона Ллойд Остін нагадав, що раніше цього місяця Штати надали Україні ще один пакет допомоги на 800 мільйонів доларів. Він включає системи ППО та боєприпаси до них, а також інші боєприпаси, які зараз потрібні Україні. Також США надають більше Bradleys, Strykers, Javelin та обладнання для розмінування.

Нещодавно Сполучені Штати Америки офіційно надали Україні касетні боєприпаси. Вони є у переліку разом з іншою військовою допомогою, яку отримає наша країна в рамках нового пакета.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі