USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США планують виділити пакет військової допомоги Україні на 1,3 млрд доларів: Що відомо

Цей пакет озброєнь включає протиповітряну оборону
Зеленський і Байден в Японії_1
Володимир Зеленський і Джозеф Байден в Японії, 21 травня 2023 року
Джерело: Офіс Президента

Найближчими днями Сполучені Штати Америки оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на суму 1,3 мільярда доларів. Про це пише Reuters із посиланням на двох американських посадовців.

Один із чиновників повідомив, що цей пакет озброєнь включає протиповітряну оборону, системи боротьби з безпілотниками, вибухові дрони та боєприпаси.

США використовують кошти у межах своєї програми Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI), яка дозволяє адміністрації президента Джо Байдена купувати зброю у промисловості, а не брати її із запасів уряду Сполучених Штатів.

Допомога США

18 липня союзники України проводять 14-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн").

Глава Пентагона Ллойд Остін нагадав, що раніше цього місяця Сполучені Штати надали Україні ще один пакет допомоги на 800 мільйонів доларів. Він включає системи ППО та боєприпаси до них, а також інші боєприпаси, які зараз потрібні Україні. Також США надають більше Bradleys, Strykers, Javelin та обладнання для розмінування.

Нещодавно Сполучені Штати Америки офіційно надали Україні касетні боєприпаси. Вони є у переліку разом з іншою військовою допомогою, яку отримає наша країна в рамках нового пакета.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст