USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Швеція готує для України допомогу на мільйони євро

Фінансовий пакет становить 100 млн шведських крон (8,7 млн євро)
Швеція

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Швеція виділить Україні фінансову допомогу. Гроші підуть на ініціативу Grain From Ukraine ("Зерно з України"). Про це поінформував прем’єр-міністр країни Ульф Крістерссон.

Фінансовий пакет становить 100 млн шведських крон (8,7 млн євро). Кошти призначені на Grain From Ukraine, що реалізується Всесвітньою продовольчою програмою. У рамках програми українське зерно та інше продовольство експортується до найбідніших країн.

"Україна продовжує робити внесок у глобальну продовольчу безпеку, попри те, що Росія продовжує свою агресивну війну", – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: Швеція виділить понад 7 млн доларів на відбудову шкіл України, - уряд

Гуманітарна продовольча програма Grain From Ukraine

Grain From Ukraine започаткована Україною у листопаді 2022 року. У рамках програми збираються кошти на експорт зерна з України до найбідніших країн світу. До програми приєдналися понад 30 країн та міжнародних організацій.

Вчора, 25 листопада, у Києві пройшов міжнародний саміт Grain from Ukraine, на ньому були присутні президенти України, Швейцарії та Латвії, а також прем'єр Литви.

Нагадаємо, цьогоріч Литва виділить два мільйони євро на ініціативу "Зерно з України". Про це повідомила литовська прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте. Своєю чергою Єврокомісія виділить 50 мільйонів євро на відновлення українських портів, які постраждали від російських атак.

Читайте також:
Кропачов: ДП Кропачов: ДП "Краснолиманська" - це єдине підприємство в Україні, яке не отримує дотації від держави
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility