USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку

Глава МЗС Великої Британії Кемерон повідомив, що частина обладнання саме зараз прибула в Україну
Кемерон
Девід Кемерон під час візиту до Києва. 2 травня 2024 р.
Джерело: Reuters

Україна отримуватиме від Великої Британії 3,74 мільярда доларів допомоги щороку. Також у Лондоні не проти використання британської зброї для ударів по Росії, сказав міністр закордонних справ Девід Кемерон, пише Reuters.

Глава МЗС обіцяє, що Сполучене Королівство буде підтримувати Україну протягом необхідного часу.

"Будемо надавати 3 мільярди фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів, – ред.) щороку стільки, скільки буде необхідно. Ми просто вичерпали все що могли щодо надання обладнання. Частина цього обладнання прибула в Україну саме зараз", – повідомив Кемерон.

Крім того, зауважив, що Україна має право використовувати зброю, надану Великою Британією, для ударів по цілях у РФ. Тож, мовляв, Києву вирішувати, чи робити це.

"Україна має це право. Подібно до того, як Росія завдає ударів по Україні, ви цілком можете зрозуміти, чому Україна відчуває потребу переконатися, що вона захищається", – прокоментував Кемерон.

Зазначимо, Кемерон, який очолював Велику Британію з 2010-го до 2016 року як прем’єр-міністр і лише кілька місяців тому повернувся до передової політики як міністр закордонних справ, зустрівся з главою МЗС України Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським під час свого другого візиту до Києва 2 травня.

Новини за темою: Британія модернізує дрони для України, щоб росіяни не змогли їх "посадити"

Підтримка Великої Британії

Як відомо, Лондон всіляко підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення РФ.

Неодноразово країна надавала фінансову, військову і гуманітарну допомогу.

Наприклад, нещодавно стало відомо, що уряд Великої Британії у межах нового пакета військової допомоги вперше передасть Збройним силам України високоточні авіаційні бомби з лазерним наведенням Paveway IV.

А загалом найбільший в історії пакет військової допомоги Україні від Британії оцінюють у 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Серед іншого країна організувала програму підготовки українських військових, навчання українських льотчиків на сучасних винищувачах. Також надає Україні далекобійні ракети.

Варто додати, що у квітні Велика Британія та Україна підписали оборонну угоду для заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. 

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі