USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Литва виділить 2 мільйони євро на ініціативу "Зерно з України", – Шимоніте

Гроші виділять для пом’якшення загроз продовольчій безпеці, що спричинені агресивною війною Росії
Литва
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Цьогоріч Литва виділить два мільйони євро на ініціативу "Зерно з України". Про це повідомила литовська прем’єр-міністерка Інгріда Шимоніте у соцмережі X.

За її словами, через майже століття після Голодомору Росія знову намагається використати їжу як зброю, цього разу шляхом руйнування цивільних портів, сховищ зерна та блокування Чорного моря.

"На другому саміті "Зерно з України" я оголосила, що цього року Литва виділить ще 2 млн євро на цю глобальну гуманітарну ініціативу президента Володимира Зеленського, щоб допомогти пом'якшити загрози продовольчій безпеці, спричинені агресивною війною Росії", – написала Шимоніте.

Також вона додала, що єдиний спосіб забезпечити як продовольчу безпеку, так і сталий мир в Європі – "це допомогти Україні якнайшвидше перемогти у цій війні та розгромити Росію".

Раніше ми повідомляли, що Литва штрафуватиме за недотримання міжнародних і національних санкцій. Отримані кошти будуть перераховані до Фонду співробітництва з метою розвитку для відновлення України.

Читайте також:
В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Литовські компанії експортували до Росії товари військового призначення щонайменше на 130 млн євро, – розслідування Литовські компанії експортували до Росії товари військового призначення щонайменше на 130 млн євро, – розслідування
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів