USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Розслідування імпічменту Байдена: Палата представників США проголосувала "за"

Рішення ухвалили 221 голосом проти 212
Байден під час візиту у Київ

Байден у Києві

Джерело: Уніан

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки, де більшість мають республіканці, голосуванням офіційно дала дозвіл на розслідування у справі про імпічмент американського лідера Джо Байдена, який є представником Демократичної партії. Про це повідомляє Reuters.

Рішення ухвалили 221 голосом проти 212.

"Йдеться про звинувачення республіканців на адресу Джо Байдена у тому, що він буцімто неналежно отримав вигоду від бізнес-діяльності за кордоном свого 53-річного сина Гантера Байдена, зокрема в Україні та Китаї, у період віцепрезидентства. Конкретних доказів цього вони не навели. Республіканці неформально почали розслідування ще за три місяці до цього. Після цього голосування республіканці отримують більше юридичних інструментів, щоб вимагати адміністрацію Байдена співпрацювати у цьому питанні", – вказує видання.

Білий дім відкидає розслідування як таке, що не підкріплене фактами і політично вмотивоване.

Натомість Джо Байден розкритикував республіканців за те, що вони ігнорують його запити щодо пріоритетів внутрішньої політики та додаткового фінансування для України та Ізраїлю.

"Замість того, щоб зробити щось задля покращення життя американців, вони зосередилися на тому, щоб атакувати мене брехнею", – заявив президент США.

Запущена республіканцями процедура майже гарантовано не дозволить їм усунути Байдена з посади, як цього не вдалося зробити і з 45-м президентом Дональдом Трампом, припускають журналісти.

"Навіть якщо Палата представників проголосує за імпічмент, наступним кроком має бути голосування у Сенаті, де президента мають визнати винним дві третини сенаторів. Це практично неможливо, оскільки там більшість мають демократи з перевагою 51 проти 49. Водночас процедура може стати частиною кампанії республіканців перед президентськими виборами 2024 року", – додали в медіа.

Імпічменти президентам США

Відзначимо, 45-му президенту США Дональду Трампу двічі намагалися оголосити імпічмент.

У 2020 році це було за спробу тиску на Україну задля корупційного розслідування проти Байдена на тлі президентської кампанії, та у 2021-му – у зв’язку зі спробою змінити свою поразку на виборах.

Новини за темою: Зустріч із Байденом, переговори із Сенатом та Конгресом: Головне про візит Зеленського до США

Обидві спроби провалилися у Сенаті.

Трамп обганяє Байдена в опитуваннях виборців в США

Експрезидент Дональд Трамп обігнав чинного голову Білого дому Джо Байдена у попередньому опитуванні американських виборців – з 47% голосів проти 43%. Водночас, за даними видання, якщо до списку додають п'ятьох потенційних незалежних кандидатів, то перевага Трампа збільшується ще на шість пунктів – із 37% проти 31% у Байдена.

WSJ зазначив, що опитування демонструє збільшення невдоволення Байденом з боку виборців, лише 23% респондентів схвалюють політику чинного президента США, 53% кажуть, що його дії їм зашкодили. Тим часом більша частина опитаних схвалюють внутрішню політику Трампа, ще 37% сказали, що постраждали від його дій.

Роботу Байдена схвалюють 37% – це найнижчий показник за час його каденції, ще 61% бачать його імідж у негативному світлі. Соціологи зазначили, що Байдену не вистачає голосів кількох груп, які послідовно голосують за Демократичну партію – молодь, чорношкірі та латиноамериканці.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg