USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Після спецоперації з російським Мі-8 кількість росіян, які хочуть здатися в полон, зросла на 70%, – ГУР

Російські військові, за словами представника ГУР МО Андрія Юсова, звертаються до українських спецслужб в межах проєкту "Хочу жить"
1

Андрій Юсов

Джерело: відкриті джерела

Після операції з перегоном до України російського гелікоптера Мі-8 кількість російських військових, які хочуть здатися у полон в межах проєкту "Хочу жити", зросла на 70%. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі "Радіо Свобода".

"Є великий стрибок за лінією "Хочу жити" окремо і за іншими каналами зв’язку. Після успішної операції "Синиця" з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій", – розповів Юсов.

За його словами, цей "стрибок" відбувся приблизно на 70% за день.

Коментуючи інформацію з Telegram-каналів про те, що особі, яка передасть Україні винищувач МіГ, дадуть 2 мільйони доларів, Юсов сказав, що "ця інформація має більше характер такої легенди і народної ініціативи".

"Але, звичайно, винагорода за МіГ буде", – додав Андрій Юсов.

Що відомо про "прибуття" в Україну вертольота Мі-8?

Днями ми писали, що планування спецоперації разом з ГУР МОУ тривало приблизно пів року. Російський пілот Максим Кузьмінов, який "перегнав" в Україну вертоліт Мі-8АМТШ ПКС РФ в межах спецоперації "Синиця" української військової розвідки, розповів, що під час перетину кордону по ньому почали вести вогонь. Унаслідок цього його поранили в ногу, а подальша доля членів екіпажу пілоту невідома, пояснив він на пресконференції в Києві.

Також згодом Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів деталі, як Україна виманила російський Мі-8.

"Змогли знайти правильний підхід до людини, змогли створити умови, щоб вивезти непомітно всю родину, і зрештою створити такі умови, щоб він зміг перегнати це повітряне судно з екіпажем, який не знав, що відбувається. Коли вони зрозуміли, де вони сіли, вони спробували втекти. На жаль, вони були знищені, хотілося б узяти живими, але маємо, що маємо", – сказав Буданов.

Вертоліт нині перебуває в Києві. Буданов додав, що побачити гелікоптер і поспілкуватися з його пілотом можна буде після оприлюднення "офіційного кіно".

Керівник ГУР назвав цю операцію однією з найкращих проведених його відомством за всю історію України.

Теги: ГУР
Читайте також:
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ
РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР РФ готує нову провокацію проти України, пов'язану з українським спецназом в Африці, – ГУР
Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело Кримський міст буде знищений у першій половині 2024 року, – джерело