USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР

Головним фактором дестабілізації залишається військовий
Вадим Скібіцький
Джерело: відкриті джерела

У травні Росія активізує зусилля з дестабілізації України, використовуючи свою тактичну перевагу на полі бою, а також політичну ситуацію. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю The Economist.

Він розповів, що російський "тришаровий" план дестабілізації включає, зокрема, дезінформаційну кампанію в Україні, пов'язану з темою нібито нелегітимності президента України Володимира Зеленського, чий президентський термін в умовах мирного часу мав би закінчитися 20 травня, та ізоляцію на міжнародній арені.

Крім того, зусилля росіян будуть спрямовані на підрив української мобілізації.

Третім фактором, за словами Скібіцького, є невпинна кампанія Росії з міжнародної ізоляції України. Розвідник заявив, що окупанти "розхитуватимуть ситуацію в будь-який спосіб".

Новини за темою: Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк

Водночас видання повідомляє, що головним фактором дестабілізації залишається військовий.

Також зазначається, що минуть тижні, перш ніж американська допомога, яку нещодавно схвалив Конгрес, дійде до фронту. Також The Economist пише, що допомога навряд чи зможе зрівнятися з російськими запасами снарядів або забезпечити ефективний захист від руйнівних керованих авіабомб. Тому передбачувано, що ситуація на передовій залишатиметься важкою для ЗСУ.

Варто нагадати, що раніше в ГУР повідомляли про операцію РФ проти України, яка має назву "Майдан-3".

Пізніше в Україні розповіли, що спецоперація "Майдан-3" досягне своєї кульмінації в березні – травні 2024 року. Найближчими тижнями ворог планує кинути максимум зусиль на поширення деструктивних для світової безпеки наративів.

Також у Головному управлінні розвідки заявляли, що отримали списки осіб, яких Москва може залучити до операції.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону