USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Росія не буде нам диктувати": Пентагон відповів на погрози Москви щодо постачання Україні систем Patriot

Наразі США завершують підготовку плану щодо передачі Києву систем протиракетної оборони Patriot
ЗРК Patriot

ЗРК Patriot. Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Росія не буде диктувати Сполученим Штатам, яку безпекову допомогу адміністрація Байдена може надавати Україні. Так у Пентагоні відповіли на закиди Москви, яка погрожувала "наслідками", якщо США передадуть Києву системи ППО Patriot.

Відповідну заяву зробив речник Міноборони Сполучених Штатів Пет Райдер на брифінгу, повідомляє CNN.

Після оприлюднення інформації, що США планують передати Україні системи Patriot посольство Росії у Вашингтоні заявило, що це "черговий провокаційний крок", який "призведе до непередбачуваних наслідків" і загрожуватиме глобальній безпеці.

Речник Пентагону назвав "іронічним і дуже промовистим" те, що Москва вирішила використовувати такі слова, як провокація, для опису оборонних систем, що призначені для порятунку життів і захисту цивільного населення.

Райдер наголосив, що Росія може деескалувати поточну війну у будь-який момент, якщо захоче.

"Важливо пам'ятати, що Росія тут є агресором. І коли справа доходить до ескалації, вони могли б деескалувати ситуацію сьогодні, вивівши свої війська та врятувавши незліченну кількість невинних життів, але очевидно, що вони вирішили подвоїти ставки", – додав він.

Для чого Україні потрібні ЗРК Patriot 

Про це ми писали в нашому великому матеріалі – "Рішення, яке може змінити все: Чому Україна дуже чекає на MIM-104 Patriot".

Наразі MIM-104 Patriot – це одна із найефективніших та найпотужніших систем ППО у світі.

Важливо те, що "Патріоти" спеціалізуються у тому числі на захисті повітряного простору від балістичних і крилатих ракет. Зі збиттям яких у України зараз є перманентні проблеми.

Основне завдання цього зенітно-ракетного комплексу – прикриття великих адміністративно-промислових центрів та військових баз від усіх існуючих засобів повітряного нападу в умовах сильної електронної протидії супротивника.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти