USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія готується до довгої війни і, ймовірно, збільшує витрати на армію, – розвідка Британії

Кремль планує спрямувати 30% загальних витрат держбюджету на війну у 2024 році
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Згідно з документами міністерства фінансів Росії, Кремль планує спрямувати 30% загальних витрат держбюджету на війну у 2024 році, повідомляє Міноборони Британії, припускаючи, що тим самим росіяни, ймовірно, готуються до тривалої війни.

"Документи, які, ймовірно, просочилися з міністерства фінансів Росії, свідчать про те, що витрати Росії на оборону зростуть приблизно до 30 відсотків загальних державних видатків у 2024 році", – пише пресслужба.

Російське міністерство фінансів пропонує оборонний бюджет у розмірі 10,8 трильйона рублів. Це еквівалентно приблизно 6% ВВП і збільшення на 68% порівняно з поточним роком.

На думку британської розвідки, РФ до 2024 року зможе підтримувати цей рівень оборонних витрат, утім, за рахунок ширшої економіки.

"Повна інформація про російські витрати на оборону завжди засекречена, але ці цифри свідчать про те, що Росія готується до подальших багатьох років бойових дій в Україні", – зазначають у британській розвідці.

Варто нагадати, що нещодавно міністр оборони країни-терористки Сергій Шойгу заявив, що він очікує продовження війни до 2025 року.

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що ворог не полишає свої плани вийти на кордони Донецької та Луганської областей та вперто готується взяти реванш і перехопити оперативну ініціативу.

Також депутатка Сейму Литви Довіле Шакалене у коментарі UWN заявила, що той факт, що Білорусь стала військовим плацдармом РФ, показує, що Росія готується до тривалої війни, а Україна лише частина її плану.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії