USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Путін прагне зберегти "Вагнер", як бойову силу, але без Пригожина, - ISW

Диктатор запропонував бойовикам служити під командуванням командира з позивним Сєда
ПВК Вагнера
Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін має намір зберегти ПВК "Вагнер" як згуртоване бойове угруповання після збройного повстання найманців минулого місяця, проте прагне відокремити засновника компанії Євгена Пригожина від її керівництва. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Керівник Кремля в інтерв'ю російському агентству новин "КоммерсантЪ" від 13 липня підтвердив, що 29 червня він зустрівся з Пригожиним і 35 командирами вагнерівців. Путін стверджував, що він запропонував бойовикам цієї ПВК можливість служити під командуванням командира з позивним Сєда, який командував вагнерівцями впродовж останніх 16 місяців.

Експерти зазначають, що це ще раз підтвердило їхню попередню оцінку про те, що Кремль прагне зберегти ПВК "Вагнер" як "згуртовану бойову силу, відділивши його від Пригожина".

Також Путін стверджував, що багато командирів вагнерівців нібито "кивнули" у відповідь на його пропозицію, але Пригожин цього не бачив і заявив, що його найманці не погоджуються з рішенням.

"Путін, ймовірно, підкреслив різну реакцію Пригожина на те, щоб показати Пригожина як проблему, на відміну від лояльних командирів вагнерів", - йдеться у звіті.

Військовий злочинець і колишній російський офіцер Ігор Гіркін зазначив, що переказ Путіним зустрічі 29 липня зображує керівника Кремля таким, що поступився вимогам Пригожина, але остаточний результат тієї зустрічі незрозумілий.

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що юридично в РФ військові приватні компанії, зокрема "Вагнер", не існують.

Речник Пентагону бригадний генерал Патрик Райдер заявив, що "Вагнер" зараз більше не воює в Україні.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає