USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Потреби України в зовнішньому фінансуванні у 2024 році збільшаться на 3 млрд доларів, – МВФ

У Фонді вважають, що Україна показує видатні результати в економічному управлінні країною під час війни
МВФ

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Потреби України в зовнішньому фінансуванні у 2024 році будуть на 3 млрд доларів більшими, ніж очікувалося раніше, заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва на щорічних зборах Світового банку і МВФ.

За її словами, Україна показує видатні результати в економічному управлінні країною під час війни.

"Ми визначили, що потреби на наступний рік будуть дещо вищими, ніж ми спочатку припускали, приблизно на 3 млрд доларів більше. Я твердо вірю, що наші інвестиції в Україну – це не благодійність. Це інвестиції", – сказала вона.

Георгієва зазначила, що це інвестиції в український народ, економіку регіону і це послання про те, що "жодній війні не можна дозволити розтрощити націю".

Глава МВФ наголосила, що Україна жахливо постраждала від несправедливої війни, розв'язаної Росією, яка також завдає шкоди світовій економіці в той час, коли вона намагається оговтатися від потрясінь.

Вона також розповіла, що відновлення української економіки відбувається швидше, ніж спочатку очікувалося, і зростання цього року, найімовірніше, буде на верхньому рівні прогнозу Фонду – 3%.

Георгієва додала, що не менш важливим є те, що Національний банк України перейшов від режиму фіксованого курсу до режиму керованої його гнучкості з позиції сили.

Нагадаємо, Світовий банк змінив прогнози щодо ВВП України. Тепер у 2023 році зростання очікують на рівні 2%, а не 3,3%, як прогнозували в січні цього року.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу