USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Постачає "Кинджали" для ударів по Україні: СБУ повідомила про підозру гендиректору російського "Ростеху"

Компанії "Ростеху" виробляють до 80% військової техніки, озброєнь та боєприпасів для ведення війни проти України
СБУ повідомила про підозру гендиректору російського
СБУ повідомила про підозру гендиректору російського "Ростеху"
Джерело: Telegram СБУ

Правоохоронці зібрали доказову базу на гендиректора російської корпорації "Ростех" Сергія Чемезова. Корпорація є монополістом у сфері постачання озброєнь та боєприпасів для окупаційних угруповань, а компанії "Ростеху" виробляють до 80% військової техніки, озброєнь та боєприпасів для ведення війни проти України. Про це повідомили в Службі безпеки України.

"За наявними даними, фігурант входить до кола друзів і найближчих соратників Путіна, з яким познайомився ще за часів служби в КДБ колишнього Радянського Союзу. Завдяки такій наближеності до очільника Кремля Чемезов понад 15 років є незмінним керівником ключової корпорації військово-промислового комплексу країни-агресора", – розповіли в спецслужбі.

Компанії "Ростеху" виробляють до 80% військової техніки, озброєнь та боєприпасів для ведення війни проти України.

"Серед них – концерни "Калашников", "Уралвагонзавод", "Вертольоти Росії" та "Об’єднана авіабудівельна корпорація", які постачають окупантам танки, бойову авіацію та ракетні комплекси", – додають у відомстві.

Також там повідомили, що співробітники Служби безпеки задокументувала факти передачі компаніями Чемезова для міноборони РФ оптових партій наступного озброєння:

  • винищувачів СУ-30, СУ-35, СУ-57;
  • фронтових винищувачів-бомбардувальників СУ-34;
  • балістичних ракет типу Х-47М "Кинджал";
  • бойових гелікоптерів Ка-52 та Мі-28;
  • ударних та розвідувальних дронів;
  • військово-транспортних літаків Іл-76;
  • танків Т-90М, Т-80БВМ і Т-72Б3М;
  • бойових машин піхоти БМП-2М і БМП-3;
  • реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С" і "Торнадо-Г" та самохідних гаубиць "Мста-С".

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Чемезову про підозру за ч. 4 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України)", – зазначили у спецслужбі.

Оскільки посадовець перебуває за межами України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Новини за темою: Переправляв "Шахеди" з Ірану до українського кордону: Гендиректору російської авіакомпанії повідомили про підозру

Раніше ми повідомляли, що на Львівщині конфіскували активи російського оборонного підприємства майже на 5,5 млн доларів.

Зазначалося, що Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі в дохід України продукції російського підприємства ПАТ "Роствертол". Йдеться про партію комплектуючих для систем управління бойовими гелікоптерами, яку один із львівських заводів виготовив для Ростовської компанії за контрактом від 2011 року.

Російська компанія сподівалась отримати своє замовлення з українського заводу ще у 2014 році, але контррозвідники СБУ заблокували передачу вертолітних комплектуючих до РФ.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні