USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Португалія передасть Україні безпілотники Tekever AR3, - ЗМІ

Цей крок фінансуватиметься Міжнародним фондом для України Сполученого Королівства
безпілотник Tekever AR3
Джерело: відкриті джерела

Португальський виробник безпілотників Tekever готовий надати Україні деякі зі своїх систем великої тривалості польоту для підтримки наземних і морських операцій. Цей крок фінансуватиметься Міжнародним фондом для України Сполученого Королівства Великої Британії та Ірландії, пише Defence News.

Кілька днів тому в Міністерстві оборони Британії опублікували відео, на якому показали військове обладнання, що надається Україні. Постачання в межах цього фонду фінансують Велика Британія, Данія, Ісландія, Норвегія, Литва, Швеція та Ісландія.

"Судячи з опублікованого відео, Україна отримає великі квадрокоптери Malloy T150 виробництва британської компанії Malloy Aeronautics, безпілотник літакового типу з можливістю вертикального зльоту і приземлення DeltaQuad Pro VTOL виробництва нідерландської фірми DeltaQuad та БПЛА Astero ISR данського виробництва. Однак у Міноборони Великої Британії відмовилися називати конкретні назви безпілотників із відео, яке було в соцмережах", - передає ЗМІ.

Водночас генеральний директор і засновник Tekever Рікардо Мендес заявив виданню, що компанія "дуже пишається підтримкою України і вдячна Міністерству оборони Великої Британії та IFU за можливість зробити свій внесок в одну з найважливіших справ у житті".

Що відомо про безпілотник Tekever AR3

AR3 - це невеликий безпілотник із великою тривалістю польоту, призначений для забезпечення широкомасштабного спостереження як на суші, так і на морі. Його максимальна вантажопідйомність становить 4 кілограми. 

Апарат може літати з крейсерською швидкістю 75-90 км/год і підійматися за допомогою парашута.

До числа військових операторів AR3 входять Португалія, Велика Британія і Нігерія.

Новини за темою: Коли відкриють українське небо: Авіаексперт назвав ключові фактори

Раніше

19 травня Португалія приєдналася до авіаційної коаліції і готова тренувати українських пілотів й механіків. Про це під час візиту до Лісабона заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Глава МЗС детально розповів португальським партнерам про ситуацію на фронті та окреслив військові потреби України для ефективної оборони й контрнаступальних операцій.

Водночас португальська сторона також підтвердила готовність надалі підтримувати Україну на її шляху до членства в Європейському Союзі. 

Також глави МЗС України та Португалії скоординували позиції в контексті підготовки до саміту НАТО у Вільнюсі.

Новини за темою: Деякі партнери затягують з F-16, – Зеленський
Читайте також:
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол Латвія передаватиме Україні дрони та РЛС власного виробництва, - посол