USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен

Американська військова допомога вже в дорозі
Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен
Джерело: відкриті джерела

Американський пакет військової підтримки, яку раніше підтримав Конгрес США, незабаром прибуде в Україну. Про це заявив державний секретар Ентоні Блінкен, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми захоплюємося вашою силою, вашим лідерством і стійкістю. Ми знаємо, що зараз складні часи. І також ми знаємо, що допомога вже узгоджена, вона вже їде. Вона скоро вже прибуде в Україну. І вона допоможе вам по-справжньому, щоб боротися проти агресії Росії на полі бою", – сказав Блінкен під час протокольної зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Він також додав, що "Сполучені Штати Америки, як і багато інших партнерів України, впевнені, що Україна досягне перемоги саме на полі бою".

За словами Блінкена, "важливим є й те, що з часом Україна стане на ноги і в сенсі демократії, і в сенсі економіки буде вільною і процвітаючою".

"Це стане найкращою відповіддю Путіну. Це буде найкращим для вашого майбутнього. І ми в США справді віримо в це. Ми бачимо вашу мужність і віримо, що вона збережеться. Ми віддані тому, щоб забезпечити ваш успіх", – наголосив держсекретар Сполучених Штатів.

Візит Блінкена до України

Сьогодні вранці, 14 травня, державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Києва. Це перший візит високопоставленого американського чиновника до України після ухвалення допомоги на понад 60 мільярдів доларів.

Як повідомили у Держдепі США, він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб обговорити "новини з поля бою, вплив нової безпекової та економічної допомоги Сполучених Штатів Америки, довгострокові безпекові та інші зобов'язання, а також поточну роботу з підтримки економічного відновлення України".

Більше про допомогу від США

Нагадаємо, що наприкінці квітня президент Джо Байден підписав закон про надання понад 60 млрд доларів на підтримку України. Також цей документ містив додаткову військову та економічну допомогу Тайваню та Ізраїлю.

Зазначалося, що допомога Україні передбачає близько 61 мільярда доларів на потреби, пов'язані з війною Росії проти України, однак надання економічної допомоги Україні має відбуватися не на безоплатній основі, а в кредит.

У Білому домі вважають, що допомога Сполучених Штатів у понад 60 млрд доларів посприяє Україні у здійсненні контрнаступу у 2025 році. Також, як зауважив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, це допоможе утримати Росію від отримання додаткових переваг цьогоріч.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом