USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Поховання українських героїв у Національному меморіальному кладовищі розпочнеться вже цього року

Меморіальне кладовище буде розташоване під Києвом у Гатному
Поховання воїни кладовище
Джерело: відкриті джерела

Першу чергу Національного військового меморіального кладовища заплановано ввести в експлуатацію до кінця 2023 року. Про це розповів перший заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, повідомляє пресслужба відомства.

Це дозволить вже цьогоріч розпочати поховання українських бійців.

Він нагадав, що меморіальне кладовище буде розташоване під Києвом у Гатному.

Як виглядатиме меморіал

Національний меморіал включатиме військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю, сучасний крематорій та інші необхідні споруди для організації почесних поховань.

“Візуальна складова меморіально кладовища буде розроблена з урахуванням чутливого ставлення громадян до питання увіковічнення пам'яті наших героїв російсько-української війни. Комплекс поєднуватиме в собі як традиційні поховання, так і поховання в колумбарії”, – розповів перший заступник.

Він зазначив, що Національне військове меморіальне кладовище – це масштабний проєкт, подібних якому за часів незалежності України ніхто не будував. Проте Мінветеранів залучить всі можливі ресурси для пришвидшення будівництва.

Новини за темою: Україна формує нову ветеранську політику, вже є п'ять ключових елементів, – Шмигаль

“Будівництво меморіалу буде розбите на кілька черг. Ми ставимо собі за мету у першій черзі побудувати сектор традиційних поховань, колумбарій, площу, де буде відбуватися прощання з нашими Воїнами, і необхідні споруди для організації поховань. І після введення в експлуатацію першої черги – починаємо поховання, щоб не чекати до повного завершення робіт. Ставимо перед собою амбітні плани – здати в експлуатацію першу чергу до кінця цього року”, – наголосив Порхун.

Державним бюджетом України у 2023 році передбачено 65,4 млн гривень на будівництво Національного військового меморіального кладовища. Всі виконавці робіт з проектування і будівництва будуть визначені через Prozorro. Наразі вже оголошено процедуру торгів на розробку ескізного проєкту Національного військового меморіального кладовища. Усі бажаючі проектувальники, які мають відповідну кваліфікацію, можуть взяти участь у цих торгах, повідомив перший заступник Міністра у справах ветеранів України.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні