USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна формує нову ветеранську політику, вже є п'ять ключових елементів, – Шмигаль

Прем'єр каже, що всі покоління українців у боргу перед захисниками та захисницям України
ЗСУ
Захисники України
Джерело: 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що, не чекаючи закінчення війни, держава вже формує нову ветеранську політику, у межах якої створять гідні умови для адаптації, реабілітації та самореалізації захисників і захисниць. Про це глава уряду сказав під час VI Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє".

Так, Шмигаль акцентував на п’яти ключових елементах нової ветеранської політики:

  • Створення інфраструктури, завдяки якій ветерани отримають якісні та дієві послуги;
  • Економічна активність. Вже відкрито шість Центрів ветеранського розвитку при провідних вишах країни. Держава також стимулюватиме створення та розвиток ветеранського бізнесу;
  • Успішна реабілітація. Створення мережі сучасних реабілітаційних центрів по всій Україні, де надаватимуть комплексну допомогу;
  • Доступне житло. Тепер пільговий кредит під 7% за іпотечною програмою "єОселя" доступний для ветеранів війни та членів їхніх сімей. Ветерани також є пріоритетними учасниками програми "єВідновлення";
  •  Вшанування подвигу військових. Увічнення пам’яті загиблих воїнів є наскрізною державною політикою.

"Усі покоління українців у боргу перед захисниками та захисницям України. Важливо знати та вшанувати тих, хто захищав Україну. Увічнення пам'яті загиблих воїнів є наскрізною лінією державної політики. Найбільш символічним місцем буде Національне військове меморіальне кладовище, де поховають героїв, які віддали життя", – сказав прем'єр.

Новини за темою: В Україні запровадили Інститут помічника ветеранів. Розповідаємо, для чого він і як функціонуватиме

І додав, що подвиг ветеранів буде частиною національно-патріотичного виховання молоді в дитячих садочках, школах та вишах. 

Вшанування Героїв України

До того ж нещодавно платформа пам’яті "Меморіал" започаткувала нову традицію вшанування полеглих героїв до Дня захисників і захисниць України. Активісти мають намір висадити на території всіх освітніх закладів України калинові алеї, повідомляють на сайті "Моє місто".

Кожен кущ символізуватиме одну загиблу людину, яка віддала своє життя за Україну. Для реалізації задуму команда платформи "Меморіал" запустила краудфандингову кампанію. Громадські активісти і журналісти планують зібрати 72 тисячі гривень.

Цих грошей вистачить, щоб забезпечити саджанцями, інформаційними таблицями та буклетами про догляд за калиною 50 освітніх закладів у різних куточках України. Логістичні витрати за свій кошт забезпечить компанія "Нова пошта".

За прогнозами Міністерства у справах ветеранів, після війни в Україні налічуватиметься близько 3 млн ветеранів.

Новини за темою: Мінветеранів: Після війни ветерани та їхні родичі складуть 10% населення України

У відомстві уже розробили електронні посвідчення учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, члена сім'ї загиблого та постраждалого учасника Революції гідності.

Крім того, за новим спрощеним механізмом психологічної допомоги з Мінветеранів безпосередньо законтрактовано 38 закладів, які мають мультидисциплінарні команди.

Новини за темою: Добровольці також вважатимуться ветеранами війни: Рада ухвалила закон
Читайте також:
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників