USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ПАР шукає "імунітет" для Путіна на випадок, якщо той приїде на саміт БРІКС

Уряд Південно-Африканської Республіки розгляне кілька варіантів дій у зв'язку із візитом президента РФ
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

У ПАР розглядають можливість внесення законопроєкту, який надасть президенту РФ Володимиру Путіну захист від судового переслідування, якщо він приїде до ПАР для участі у саміті БРІКС. Про це повідомив міністр юстиції та виправних установ Південно-Африканської Республіки Рональд Ламола, пише Iol.

На розгляді уряду – кілька варіантів дій у зв'язку із візитом Путіна.

"Ми розглядаємо всі варіанти щодо цього, у тому числі законопроєкт, який може внести поправки в реалізацію закону, щоб привести його у відповідність з міжнародним звичайним правом. Таким як те, що практикується у Великій Британії та Голландії, де виконавча влада має право вийти або призупинити виконання закону, якщо продовження його виконання не відповідає національним інтересам", – заявив Ламола.

Новини за темою: На тлі зобов'язань заарештувати Путіна. У ПАР вирішили вийти з Римського статуту

Міністр юстиції також розкритикував "подвійні стандарти, що застосовуються Міжнародним кримінальним судом (МКС) при переслідуванні людей".

Ламола зазначив, що Ізраїль роками чинив порушення прав людини щодо палестинців, але МКС не звинуватив жодного лідера Ізраїлю. За його словами, війна в Україні розпочалася у лютому минулого року, але вже було знайдено ресурси для судового переслідування Путіна.

Арешт Путіна

У серпні цього року у столиці Південно-Африканської Республіки відбудеться саміт лідерів групи БРІКС – Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південної Африки. 

Згідно з ордером на арешт Путіна, виданому МКС у березні, Південна Африка як країна-учасниця Римського статуту має заарештувати російського президента, якщо він прибуде в країну.

Раніше в ПАР попросили президента РФ відвідати серпневий саміт БРІКС через Zoom, а не особисто.

Путін отримав запрошення на захід, але свою участь підтвердить ближче до дати.





Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає