USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

На тлі зобов'язань заарештувати Путіна. У ПАР вирішили вийти з Римського статуту

Президент країни назвав рішення Міжнародного кримінального суду "несправедливими" щодо деяких країн
Гаагський трибунал
Джерело: відкриті джерела

Правляча партія ПАР "Африканський національний конгрес" ухвалила рішення про те, що Південна Африка має вийти з Римського статуту. Про це заявив президент країни Сиріл Рамафос, передає Barron's.

"Правляча партія ухвалила рішення про те, що вихід Південної Африки з Римського статуту розсудливий", – сказав глава держави.

Рамафоса зазначив, що рішення, ухвалене після засідання "Африканського національного конгресу" у вихідні дні, ухвалили здебільшого через те, що суд сприймають несправедливим щодо деяких країн.

"Ми хотіли б, щоб це питання про несправедливе поводження було належним чином обговорено, але тим часом правляча партія ще раз вирішила, що має бути вихід", – додав президент ПАР.

Зазначимо, що в березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Таким чином, ПАР мала заарештувати президента РФ під час саміту БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР) у Преторії.

Що було раніше?

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львовської-Бєлової.

Пізніше з'явилася інформація, що Путін відвідає ПАР у серпні для участі в саміті БРІКС, там його мають заарештувати. І Південно-Африканська Республіка заявила, що усвідомлює свої зобов'язання за ордером на арешт.

"Ми як уряд усвідомлюємо наше юридичне зобов'язання. Однак у період до саміту ми продовжуватимемо взаємодіяти з різними зацікавленими сторонами", – уточнив представник президента ПАР Вінсент Магвеня.

Більш детально про ордер на арешт Путіна, читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:
Спецтрибунал для Путіна, ймовірно, буде створено до кінця 2024 року, – єврокомісар Спецтрибунал для Путіна, ймовірно, буде створено до кінця 2024 року, – єврокомісар
Через дефіцит какао в Африці можуть зрости ціни на шоколад по всьому світу, – Reuters Через дефіцит какао в Африці можуть зрости ціни на шоколад по всьому світу, – Reuters
Голод і продовольча криза: Африці бракує Голод і продовольча криза: Африці бракує "безкоштовного" зерна із Росії
Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal Україна зараз воює з Росією в Судані, – The Wall Street Journal