USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Оцінки українських дітей у закордонних школах зараховуватимуться в Україні

Зарахування здійснюватиметься на підставі заяви одного з їхніх батьків чи інших законних представників
Школа
Джерело: відкриті джерела

Діти, які вимушено змінили місце проживання і здобували освіту за кордоном, після повернення будуть зараховані до закладів загальної середньої освіти України. Туди, де навчалися раніше, або в будь-які інші. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що зарахування здійснюватиметься на підставі заяви одного з їхніх батьків чи інших законних представників.

Згідно з рекомендаціями, всі оцінки, здобуті за кордоном, при поверненні перезараховуються. Для цього достатньо надати інформаційну довідку, до якої мають бути прикріплені:

  • витяг оцінок, здобутих за кордоном;
  • довідка про систему оцінювання, яка застосовується в країні перебування.

"За кордоном діти можуть вивчати лише навчальні предмети українознавчого компонента. Це можливо як дистанційно в українських школах, так і на базі Міжнародної української школи (МУШ)", – зазначається в повідомленні.

Йдеться про українську мову та літературу, історію України, основи правознавства, географію, громадянську освіту, захист України та предмет "Я досліджую світ" (у частині громадянської й історичної освітньої галузі). Це дає змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах.

Також учасники наради обговорювали можливість зарахування стажу українським вчителям, які наразі працюють за кордоном.

Навчання українців за кордоном

Станом на кінець минулого навчального року за кордоном перебувало приблизно 500 тисяч українських дітей шкільного віку.

Міністерство освіти і науки затвердило типову освітню програму, яка передбачає вивчення предметів українознавчого компонента для дітей, які перебувають за кордоном і навчаються в місцевих школах.

До речі, кількість внутрішньо переміщених осіб у всьому світі у 2022 році досягла рекордної позначки – 71,1 мільйона. Про це йдеться у звіті Женевського центру моніторингу внутрішнього переміщення (IDMC) за травень.

У документі зазначається, що причиною рекордного переміщення людей є війна в Україні – майже 17 мільйонів переселенців. Так, за даними дослідження, загальна кількість біженців за 2022 рік у порівнянні з 2021-м зросла на 20%.

Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні