USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Війна в Україні призвела до рекордного зростання кількості внутрішньо переміщених осіб у світі, – Звіт

Кількість переміщених людей у світі зросла на 20%
українські біженці

Українські біженці

Джерело: відкриті джерела

Кількість внутрішньо переміщених осіб у всьому світі у 2022-му році досягла рекордної позначки – 71,1 мільйона. Про це йдеться у звіті Женевського центру моніторингу внутрішнього переміщення (IDMC).

Причина – війна в Україні

У звіті зазначається, що причиною рекордного переміщення людей є війна в Україні – майже 17 мільйонів переселенців. Так, за даними дослідження, загальна кількість біженців за 2022 рік у порівнянні з 2021-м зросла на 20%.

Не тільки Україна

Війна в Україні – не єдина причина різкого зростання біженців. Крім цього, переміщення людей були спричинені стихійними лихами, зокрема – мусонними повенями у Пакистані. Ну і, звісно ж, воєнні конфлікти.

"Конфлікти та насильство спричинили 28,3 мільйона внутрішніх переміщених осіб у всьому світі, що втричі перевищує середньорічний показник за останнє десятиліття", – йдеться у звіті.

Генеральний секретар Норвезької ради у справах біженців Ян Егеланд зауважила, що саме війни і стихійні лиха підірвали усі зусилля міжнародних організацій щодо зменшення глобального голоду.

Новини за темою: В Україні запрацював додаток, створений для пошуку дітей

"Конфлікт і лиха об’єдналися минулого року, щоб посилити існуючу вразливість і нерівність людей, викликавши переміщення в небачених раніше масштабах. Війна в Україні також спричинила глобальну кризу продовольчої безпеки, яка найбільше вдарила по внутрішньо переміщеним особам. Ця ідеальна буря підірвала багаторічний прогрес, досягнутий у зменшенні глобального голоду та недоїдання", – додав Егеланд.

Раніше ми писали, що кількість українців, які не планують повертатися додому з Польщі, зросла удвічі за пів року.

Читайте також:
G7 активізує постачання ППО для України G7 активізує постачання ППО для України
У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська У новому законі про мобілізацію можуть бути проблеми з конституційністю в питанні обмеження прав ухилянтів, - Малюська
На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців
Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так Україна не зацікавлена у штурмовиках A-10 Warthog. Західні аналітики розбиралися, що не так