USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ООН внесла Росію до списку ганьби через убивства українських дітей

РФ звинуватили у вбивстві 136 дітей в Україні за 2022 рік
Гутереш
Джерело: Reuters

Організація Об'єднаних Націй внесла Росію до глобального списку порушників за вбивства дітей в Україні, звинувативши окупаційну армію у вбивстві 136 українських дітей. Про це повідомляє Reuters із посиланням на доповідь Ради Безпеки ООН.

Там підтвердили, що російська армія і пов'язані з нею групи покалічили 518 дітей і здійснили 480 нападів на школи та лікарні.

Крім того, у доповіді ідеться, що окупанти використовували 91 дитину як живий щит.

При цьому, за даними ООН, Україна може бути причетна до вбивства 80 дітей.

Генсек Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерреш зазначив, що він "особливо шокований" великою кількістю вбитих і покалічених дітей, а також нападами росіян на школи і лікарні.

Він також сказав, що його "особливо турбує" велика кількість подібних злочинів проти дітей з боку українських Сил оборони.

Щорічна доповідь генсека ООН Раді Безпеки щодо дітей та збройних конфліктів охоплює вбивства, каліцтва, сексуальне насильство, викрадення або вербування дітей, відмову в доступі до допомоги та напади на школи і лікарні.

Нагадаємо, Гутерреш раніше заявив, що щонайменше 16 тисяч українців втратили свої домівки внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, тисячі людей ризикують залишитися без доступу до чистої питної води. 

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров