USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Щонайменше 16 тисяч українців втратили свої домівки через підрив окупантами Каховської ГЕС, – ООН

Про готовність допомогти висловилися і в ЄС
ООН

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Щонайменше 16 тисяч українців втратили свої домівки внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС, тисячі людей ризикують залишитися без доступу до чистої питної води. Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Він наголосив, що те, що відбувається в Херсонській області, – це "колосальна гуманітарна, економічна та екологічна катастрофа".

"Організація Об’єднаних Націй та гуманітарні партнери в координації з урядом України максимально швидко реагують, аби надати допомогу, зокрема питну воду та таблетки для очищення води, а також іншу важливу підтримку. Ми продовжуватимемо нашу гуманітарну роботу – і наші заклики щодо негайного, безпечного та безперешкодного гуманітарного доступу. Сьогоднішня трагедія є ще одним прикладом жахливої ціни війни для людей", – заявив він.

Допомога Євросоюзу

Європейський Союз також готовий допомогти Україні щодо ліквідації наслідків повені у Херсонській області. Про це заявив міністр іноземних справ Дмитро Кулеба за результатами розмови з Верховним представником ЄС Жозепом Боррелем.

Кулеба зазначив, що проінформував Борреля про те, "як Росія підірвала Каховську дамбу і які наслідки це має для людей та навколишнього середовища".

"ЄС готовий надати необхідну підтримку та гуманітарну допомогу для пом'якшення наслідків цієї катастрофи, спричиненої Росією", – додав він.

Яка нині ситуація на ГЕС та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Читайте також:
Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility Єврокомісія виділила Україні другий транш на 1,5 мільярда євро за програмою Ukraine Facility
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням На саміті ЄС вирішили терміново забезпечити Україну засобами ППО та іншим озброєнням
Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина Переговори про вступ України до ЄС можуть початися в червні, – Стефанішина