USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Окупанти вдалися до нової тактики і почали підпалювати мінні поля, - NYT

Таким чином росіяни намагаються стримати наступ ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

Російські окупанти стали використовувати нову тактику в спробі стримати український наступ. Тепер ворог підпалює мінні поля. Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що окупанти обливають пасовище повне мін легкозаймистою речовиною. Щойно українці почнуть розчищати прохід, росіяни скинуть гранату з безпілотника. Це "викличе море вогню і вибухів", пишуть журналісти.

"Мінування робить контроль над дорогами з твердим покриттям вкрай важливим - це найбезпечніші шляхи, тому що міни легше виявити і знешкодити. Росіяни знають про це і встановили оборонні споруди вздовж траси Т 0158 з бетонними бункерами для кулеметників. Російські безпілотники тримають дороги під постійним наглядом", - пише NYT.

Т 0815 - це автомобільний шлях територіального значення в Запорізькій області. Він проходить територією Пологівського та Оріхівського районів через населені пункти Пологи - Оріхів. Має загальну протяжність 27,7 кілометра.

Там ведуть бої морські піхотинці, які спілкувалися з журналістами. Дорога пролягає через долину річки Мокрі Яли, де українці відвоювали низку сіл з моменту початку контрнаступу в червні.

Видання підкреслює, що "удосконалення" мінних полів росіянами було відповіддю на успіхи українців.

Перш ніж атакувати росіян у селі, ЗСУ борються за контроль над висотами на флангах, сподіваючись зробити позиції росіян непридатними і обмежити ведення бою "від дому до дому".

Морські піхотинці планують кожен штурм і багато тренуються, перш ніж почати атаку.

Нагадаємо, раніше в США писали, що військове командування України сповільнило темп українського наступу для зменшень втрат на полі бою.

Також нещодавно видання The New York Times з посиланням на американських аналітиків писало, що  впродовж останніх кількох місяців українська армія досягла тактично значущого прогресу на основних напрямках.

 
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні