USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Один з "тітушок", що причетний до вбивства людей під час Революції гідності, втік до "ДНР" і створив власну ПВК

Справа стосується вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія
ДБР

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо трьох "тітушок", причетних до вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції гідності. Про це інформує пресслужба відомства.

У Бюро розповіли, що один з обвинувачених наразі є "почесним президентом" федерації боксу "ДНР" та причетний до створення етнічних військових підрозділів терористів, які сьогодні воюють проти України.

Деталі

Зловмисникам також інкримінуються замахи на вбивство інших протестувальників на мітингах Революції гідності та завдання їм тілесних ушкоджень.

Один з фігурантів також звинувачується у колабораційній діяльності.

Новини за темою: Справи Майдану: В Україні заочно судитимуть керівництво МВС часів Януковича

"Колишній віцепрезидент Донецької федерації боксу прийняв "пропозицію" окупантів і став почесним президентом федерації боксу терористичної організації "ДНР". Він активно просував в інформаційному просторі наративи країни-агресора. За оперативною інформацією, колаборант причетний до створення етнічної приватної військової компанії, яка сформована у РФ після початку повномасштабного вторгнення", – йдеться у повідомленні.

Двоє інших фігурантів також переховуються від українського правосуддя на території Росії.

У межах спеціального досудового розслідування фігурантам інкримінується вчинення кримінальних злочинів, зокрема за статтями умисного вбивства колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 115, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Новини за темою: Справи Майдану: Прокуратура повідомила екскомандиру львівського "Беркута" про нову підозру

Загалом за результатами роботи слідчих Державного бюро розслідувань за даними епізодами злочинної діяльності до суду скеровано 13 обвинувальних актів щодо 25 цивільних осіб, відносно 18 з яких за спеціальною (заочною) процедурою.

За підсумками судового розгляду стосовно 5 осіб судами винесено обвинувальні вироки.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві