USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві

Крім того, перевіряється інформація про викрадення фігурантами вибухівки та зброї з підрозділу їхньої військової частини
Військовим, які розстріляли поліцейського на Вінниччині, оголосили підозру за двома статтями
Військовим, які розстріляли поліцейського на Вінниччині, оголосили підозру за двома статтями
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці повідомили двом військовослужбовцям про підозру у посяганні на життя правоохоронця та дезертирстві. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).

Зазначимо, що санкція ст. 348 передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення, а ч. 1 ст. 263 передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Також за процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону військовослужбовцям повідомлено про підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 КК України), що карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років.

Як додають в Державному бюро розслідувань (ДБР), також перевіряється інформація про викрадення фігурантами вибухівки та зброї з підрозділу їхньої військової частини.

"За даними слідства, 19 квітня 2024 року військовослужбовці – батько та син – самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них", – зазначають у ДБР.

Що відомо про напад на правоохоронців?

20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля на Вінниччині вбили одного поліцейського, поранили іншого і зникли з місця події.

"Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області. Раніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси", – уточнюють у відомстві.

Також в ході слідчих дій було знайдено зброю, яка, ймовірно, була знаряддям вбивства.

Наразі із підозрюваними проводять слідчі дії. Також вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Вбитим виявився 20-річний Максим Зарецький, який після навчання в Національній академії внутрішніх справ вже півтора року служив у патрульній поліції. Хлопець був єдиним сином у родині.

 

Читайте також:
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено
На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми