USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Справи Майдану: Прокуратура повідомила екскомандиру львівського "Беркута" про нову підозру

Метою підозрюваного було приховати факт використання правоохоронцями вогнепальної зброї
Арешт екскомандира Беркута

Суд взяв під варту екскомандира львівського "Беркута"

Джерело: відкриті джерела

Колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення "Беркут" Львівської області повідомлено про нову підозру в справі Євромайдану. Про це інформує Офіс генпрокурора.

За версію слідства, підозрюваний, перевищуючи службові повноваження, 20 лютого 2014 року організував привласнення вогнепальної зброї – 10 помпових рушниць "Форт-500 М-1". 

Метою було приховати факт використання правоохоронцями 18 лютого 2014 року цієї вогнепальної зброї до учасників акцій протесту на вулицях Інститутській, Шовковичній та Кріпосному провулку в м. Києві.

Під час протесту правоохоронці здійснювали постріли в мітингувальників набоями ударно-травматичної дії та набоями, спорядженими свинцевою картеччю. В результаті цього від отриманих вогнепальних поранень загинуло 3 учасників, 10 – отримали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

Справа екскомандира львівського "Беркута"

В минулому місяці суд обрав запобіжний захід для колишнього командира батальйону "Беркут". Чоловік був взятий під варту у залі суду без права внесення застави. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Як свідчать дані слідства, 18 лютого 2014 року під час виконання наказу експравоохоронець організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту. 

Його метою було перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану незалежності до Верховної Ради України.

Новини за темою: Землі на березі Дніпра, які належали дружині Медведчука, передали до АРМА

Без відповідних підстав і з порушенням норм закону було виконане невибіркове застосування співробітниками МОП "Беркут" спеціальних засобів та вогнепальної зброї.

Ці дії призвели до вбивств 3 мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень – 5, середньої тяжкості – 43, легких – 77.

Новини за темою: Суд відправив під арешт посадовця військової частини, який відбирав бойові доплати у солдатів

Додамо, що працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення "Беркут" наприкінці березня.

Загалом, у справах Революції гідності було засуджено 50 осіб. Ще 134 провадження відносно 254 осіб знаходиться у судах. Близько 40 осіб були звільнені від кримінальної відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні