USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німецьких солдатів немає і не буде в Україні, – Шольц

Канцлер Німеччини вважає, що Путіну цікаво жити з тим, що поруч із ним перебуває ЄС
Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Джерело: Bloomberg

Канцлер ФРН Олаф Шольц сказав, що намагатиметься не допустити втягування Німеччини у війну в Україну як сторони конфлікту. Про це пише DW.

"Моє прагнення – цього запобігти, тому, наприклад, в Україні немає німецьких солдатів і не буде", – наголосив Шольц.

На запитання журналіста про те, якими канцлер бачить перспективи взаємовідносин Берліна і Москви в умовах перебування президента РФ Володимира Путіна при владі у Кремлі, Шольц відповів, що він не вирішує, яку позицію займати.

"Ми також не плануємо зміну режиму", – зауважив глава німецького уряду.

Новини за темою: Шольц упевнений, що РФ не виграє війну, а Україна після її завершення стане повноправним членом ЄС

І додав, що Путіну цікаво жити з тим, що поруч із ним перебуває Європейський Союз – як співтовариство відкритих суспільств, ліберальних демократій.

"Певним чином сподівається, що свобода – це не вірус. Але відповідальність за свою диктатуру несе лише він сам, це – не наша тема", – уточнив Шольц.

Що передувало?

13 серпня Шольц стримано висловився про можливість передачі Україні крилатих ракет великої дальності Taurus.

"Як і в минулому, ми завжди будемо дуже важливо зважувати кожне окреме рішення, щоб зрозуміти, що працює, що має сенс, яким може бути наш внесок", – заявив в ефірі німецького суспільно-правового телеканалу ZDF.

Попередня позиція Німеччини

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини пропонує обмежити дальність ракет Taurus, які передадуть Україні, оскільки канцлер Олаф Шольц хоче за будь-яку ціну запобігти ударам ЗСУ по російській території.

Однак згодом депутат Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман сказала, що вважає необґрунтованими пропозиції обмежити дальність ракет Taurus як умову їхнього передання Україні. Про це пише Tagesschau.

Крім того, 13 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що затримка союзників у постачанні зброї для України може призвести до ескалації. Зокрема, глава МЗС закликав Німеччину надати Україні крилаті ракети Taurus. Про це повідомляє DW.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні