USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні

Майже весь асортимент німецької компанії зараз використовується в Україні завдяки поставкам з Німеччини та інших країн НАТО
гвинтівка HK132E
Штурмова гвинтівка HK132E вже розроблена Heckler & Koch
Джерело: Welt

Німецька компанія Heckler & Koch планує розширити свій асортимент продукції, включивши в нього автомати та кулемети під патрони Калашникова та інші калібри за умовами колишнього Варшавського договору. Виробники пояснюють це новим бізнесом, зокрема й через війну в Україні, сказав речник H&K, пише Welt.

За його словами, продажі та прибутки наразі автоматично збільшуються. І портфелі замовлень для компаній оборонної промисловості зростають.

Виробники також говорять, що нині українські військові під час боротьби з російськими окупантами стикаються зі змішаною дилемою щодо зброї.

"Використовується практично все що можна використовувати для ведення бою – від старого матеріалу Варшавського договору до ультрасучасних штурмових і точних гвинтівок із Заходу", – пояснив експерт зі зброї H&K Марк Рот.

У компанії також кажуть, що майже весь асортимент німецької компанії зараз використовується в Україні завдяки поставкам з Німеччини та інших країн НАТО. Наприклад, H&K поставив пістолети (SFP9) і кулемети (MG5) за погодженням з федеральним урядом.

Щоб розширити свій бізнес на додаток до узгодженого замовлення на нову штурмову гвинтівку Бундесверу G95, H&K також хоче збільшити свій асортимент гвинтівок, включивши східні калібри в середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Штурмова гвинтівка H&K моделі HK132E вже розроблена в калібрі Калашникова 7,62 міліметра на 39 міліметрів. Тож речник H&K вказує на досвід роботи українського спецназу. 

"Є відповідні потреби, тому концептуальні дослідження вже розпочали. Є проєкти розвитку, але виробництва поки немає. Проте принциповий пріоритет у розробці має зброя в калібрах НАТО", – наголосив речник компанії.

Новини за темою: Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex

Після спаду у 2023 році H&K знову очікує значно більше замовлень і цього року. На початку року H&K вже повідомляла про замовлення на пістолети та інші автомати G36 з Іспанії, Латвії та Литви. Очікують, що продажі знову зростуть у 2024 році.

Після розширення виробничих потужностей компанія H&K хотіла б доставити наступну модель G36 із позначеннями Бундесверу G95A1 і G95KA1 на основі моделі HK416 раніше запланованого.

Видання пише, що офіс закупок Бундесверу підписав контракт з компанією на початку 2023 року, але спочатку вимагав 390 гвинтівок для інтенсивних експертиз і випробувань, у тому числі в різних кліматичних зонах. Тоді говорилося, що новий стандарт зброї Бундесвер отримає з 2026 року. І має намір закупити до 118 тис. 718 штурмових гвинтівок разом з аксесуарами. 

Новини за темою: Rheinmetall побудує новий завод для постачання снарядів Україні

Раніше

Зазначимо, 13 грудня 2023 року Heckler & Koch на виставці MILIPOL у Парижі презентувала новий ручний кулемет HK 421, який розрахований на патрон 7,62х51 мм. 

Оглядачі Defensa тоді акцентували саме на калібрі зброї – на їхню думку, ведення вогню набоями 7,62х51 мм ефективніше, адже дальність стрільби збільшується порівняно з боєприпасами калібру 5,56х45 мм.

А 8 грудня того ж року компанія представила у межах поліцейської виставки MILIPOL нову штурмову гвинтівку HK437, яка викликала неабиякий інтерес фахівців. Зброя за конфігурацією досить ергономічна і розрахована під потужний патрон 300 Blackout калібру 7,62x35 мм.

Експерти вважали, що нова гвинтівка від німецьких збройових майстрів бездоганно підійде для силових структур, – поліцейських і Сил спеціальних операцій.

Читайте також:
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів
Знищити всі аеродроми РФ: Шольц відкинув заклик Зеленського бити по Росії західною зброєю Знищити всі аеродроми РФ: Шольц відкинув заклик Зеленського бити по Росії західною зброєю
Уряд Німеччини схвалив бюджет на 2025 рік - допомогу Україні скорочено Уряд Німеччини схвалив бюджет на 2025 рік - допомогу Україні скорочено