USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

НАЗК повернуло п’яти грецьким компаніям статус міжнародних спонсорів війни

Підприємства не стали засуджувати російське вторгнення в Україну
спонсори війни
Ілюстративне фото
Джерело: НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повернуло пʼять грецьких компаній, які мають відношення до морських перевезень, до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це поінформували в пресслужбі агентства.

За даними НАЗК, ці компанії не виконали умови, узгоджені під час переговорів щодо виключення їх з переліку під час роботи ЄС над 11-м пакетом антиросійських санкцій.

"Під час перемовин між українською та грецькою сторонами транспортним компаніям запропонували припинити практику вимкнення транспондерів (пристроїв для відстеження навігації суден, – ред.), практику перевантаження вантажу з борту на борт, а також публічно засудити російську агресію. Саме останню вимогу компанії не виконали у визначений строк, а тому були повернуті до переліку", – йдеться у повідомленні.

Так, до переліку міжнародних спонсорів війни повернули:

  • Dynacom Tankers Management (DTM);
  • Delta Tankers LTD;
  • Thenamaris Ships Management Inc.;
  • Minerva Marine;
  • TMC Tankers LTD.

Компанії внесли до переліку влітку 2022 року, оскільки вони транспортували російську нафту та нафтопродукти, поповнюючи бюджет країни-агресора та фінансуючи російське вторгнення.

Новини за темою: В Україні планують маркувати товари брендів, які працюють у Росії

НАЗК нагадує, що компанії, які обирають шлях соціально-відповідального бізнесу, виключаються з переліку. Так, ірландська компанія з постачання суднового палива Peninsula Petroleum Limited була викреслена зі списку міжнародних спонсорів війни, адже припинила постачати паливо не лише до суден, що належать росіянам або ходять під російським прапором, а й тим, що перевозять російську нафту.

Що відомо про портал НАЗК

На порталі НАЗК є проєкт "Війна і санкції", де присутній розділ "Міжнародні спонсори війни". Саме туди внесені десятки корпорацій. Цей перелік постійно поповнюється. Розділ індексується world check, базою, яка використовується комплаєнс-службами перевірки контрагентів в усьому світі.

Зазначимо, що за час війни громадяни України стали ще раціональнішими у споживанні, звертають увагу на бренди й надають перевагу українським товарам. Зокрема, понад половина опитаних – 54% – при здійсненні покупки звертають особливу увагу на бренд.

Новини за темою: Виробник Domestos, Lipton, Axe і Dove внесений до переліку міжнародних спонсорів війни
Читайте також:
Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень
Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів