USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень

Porsche Macan формально оформлений на тестя правоохоронця
Правоохоронець підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн грн
Правоохоронець підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн грн
Джерело: Дніпропетровська обласна прокуратура

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами моніторингу способу життя виявило в заступника начальника Дніпровського райуправління поліції Головного управління поліції в Дніпропетровській області ознаки незаконного збагачення на понад 14 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Нацагентства.

Йдеться про набуття:

  • земельної ділянки;
  • житлового будинку;
  • автомобіля Porsche Macan 2017 року випуску.

Як з’ясувалось, теща службовця придбала земельну ділянку, вартість якої відповідно до договору становить 37 500 гривень. Надалі на неї було оформлено право власності на житловий будинок, який будувався протягом 2022 року. Це підтверджується документами, отриманими під час здійснення слідчих дій в рамках кримінального провадження, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Формальним власником Porsche Macan є тесть працівника поліції, а фактично ним користувалась дружина посадовця.

Встановлено, що заощадження та загальні офіційні доходи службовця, його сім’ї, тестя та тещі значно нижчі за вартість набутих активів.

За результатами встановлених фактів НАЗК склало обґрунтовані висновки за ст. 368-5 (незаконне збагачення) та ч. 2 ст. 366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації). 

Посадовцю оголосили підозру у незаконному збагаченні та в декларуванні недостовірних відомостей, якого раніше викрили ще й на вимаганні 200 тис. доларів.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Раніше у Києві посадовець ДСНС "забув" задекларувати майно дружини на 13 млн гривень.

Чиновник не задекларував за 2020 рік, що його дружина володіє чотирма квартирами, чотирма нежитловими приміщеннями, чотирма паркомісцями, житловим будинком та земельною ділянкою. Все майно знаходиться у Києві та Київській області.

Читайте також:
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень У колишнього генерала СБУ Наумова знайшли необґрунтованих активів на 33 млн гривень
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян Стрілянина у Харкові: Чоловік на зупинці поранив трьох громадян