USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Мер Дніпра Філатов став рідше лаятися в соцмережах після скарги активістів у НАЗК

Філатов видалив деякі публікації у соцмережах, де вживав лайку
Борис Філатов
Борис Філатов
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції відповіло на запит Громадської організації "Платформа Громадський Контроль" щодо можливого порушення правил етичної поведінки міським головою Дніпра Борисом Філатовим. Про це повідомив керівник ГО "Платформа Громадський контроль" Денис Селін.

"Філатов любив писати пости де принижував інших людей, матюкав і хамив людям в коментарях. Тож ми все це зібрали, оформили і надіслали в НАЗК", - написав Селін у себе на сторінці в Facebook.

НАЗК, в свою чергу, звернулося до міської ради. У відомстві зазначили, що інформацію, яку Нацагентство надіслало до міськради, взято до відома Борисом Філатовим.

"Проведено роботу з видалення коментарів у соціальній мережі згідно з посиланням, а також вжито заходів щодо недопущення порушень етичної поведінки у подальшому", - йдеться у відповіді НАЗК.

Денис Селін додав, що "вже 4 місяці Філатов майже не лається у соціальних мережах" та "багато постів повидаляв".

Нецензурні вирази Філатова

Міський голова Дніпра вже давно відомий своїми постами у соцмережах, в яких він не надто ретельно добирає слова і використовує нецензурну лексику.

Так у листопаді 2023 року Філатов досить різко висловився щодо учасників акції "Гроші на ЗСУ" у Дніпрі.

"Шановні "активісти", "волонтери" та "мітингарі", безумовно та попри все, я вважаю вас не просто корисними ідіотами. Не ображайтеся. Ви — у@бки", - написав тоді він.

Ще один подібний випадок стався стосовно жителя міста Ярослава Порчі, який під одним із дописів запитав, чи не буде коментаря з приводу недопуску людей на сесію міськради, які вийшли на протест 6 грудня, вимагаючи виділяти більше коштів з бюджету на армію. Тоді у відповідь посадовець публічно обізвав чоловіка.

Також ватро зазначити, що торік сайті президента зареєстрували петицію (яка зокрема стосувалася мера Дніпра) із проханням до президента про посилення відповідальності, аж до кримінальної, за публічні висловлювання та образи від посадових осіб обласного й місцевого самоврядування та державних посадовців на період військового стану. 

"Мер Дніпра Філатов Борис Альбертович систематично і безкарно порушує загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, які закріплені Наказом Національного Агентства України з питань державної служби № 158 від 05.08.2016 р", - йшлося у тексті петиції.

Петиція набрала необхідну кількість голосів і наразі має статус "на розгляді".

Ще у 2021 році Філатов заявляв, що лайку вживає тільки на особистих сторінках у соцмережах, де спілкується "зрозумілою для багатьох земляків мовою". На його думку, "народу це подобається", хоча він і вибачався перед тими, кого його лайка могла образити.

Читайте також:
Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт Суд відправив Тищенка під цілодобовий домашній арешт
Поліція встановила охоронців Тищенка, які затримали і побили ексвійськового Павлова в Дніпрі Поліція встановила охоронців Тищенка, які затримали і побили ексвійськового Павлова в Дніпрі
Побиття ексбійця Krakenа у Дніпрі: Тищенко заявив, що Павлов нібито пов'язаний з Побиття ексбійця Krakenа у Дніпрі: Тищенко заявив, що Павлов нібито пов'язаний з "шахрайською ботофермою"
Цього року НАЗК хоче запустити функцію автозаповнення декларацій Цього року НАЗК хоче запустити функцію автозаповнення декларацій