USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Нардеп Ніколаєнко збив насмерть 18-річну дівчину. За 40 хвилин до смертельної ДТП депутат перевищував швидкість

Дорожньо-транспортна пригода сталася на трасі Київ – Чоп у с. Березівці Житомирського району
ДТП

ДТП

Джерело: відкриті джерела

У Житомирській області на трасі Київ – Чоп народний депутат насмерть збив 18-річну дівчину. Від отриманих травм вона загинула на місці. 

В поліції розповіли, що, попередньо, водій автомобіля Mercedes-Benz GLE, рухаючись у напрямку м. Чоп у крайній лівій смузі руху, здійснив наїзд на пішохода. Унаслідок ДТП 18-річна дівчина загинула на місці події.

"За  попередньою інформацією, за кермом перебував 44-річний житель Київщини народний депутат України. Про подію повідомлені та на місце події викликані детективи Державного бюро розслідувань", – додали у відомстві.

Зараз на місці події працюють слідчо-оперативні групи. Триває з’ясування всіх обставин події.

Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Сам Ніколаєнко підтвердив, що став учасником ДТП на Житомирщині, у якій загинула 18-річна дівчина

"На жаль, це правда. Сьогодні зі мною сталося найстрашніше, що може трапитися із водієм – під колесами автомобіля, яким я керував, загинула людина", – написав народний депутат.

За його словами, під час ДТП він "був тверезим, не порушував правил, але трагедії уникнути не вдалося". Також він пообіцяв "усіляко сприяти слідчим діям", які зараз проводить ДБР та "добровільно пройти всі необхідні експертизи".

Авто нардепа рухалося зі швидкістю 162 км/год

За 40 хвилин до смертельної ДТП автомобіль, за кермом якого був народний депутат Ніколаєнко, перевищив швидкість, через що був згенерований штраф. Це "Схеми" з’ясували за допомогою сервісу перевірки адміністративних правопорушень МВС.

"За даними сервісу МВС, о 9:03 камери зафіксували швидкість, з якою народний депутат Ніколаєнко на автівці Mercedes-Benz GLE 300D рухався трасою Київ – Чоп в районі села Новогородецьке під Житомиром – вона становила 165 км/год. При цьому радар системи МВС зафіксував дещо нижчу швидкість – 162 км/год. За даними сервісу, на цій ділянці траси допустима швидкість – 110 км/год. Таким чином народний депутат перевищив швидкість на 52–55 км/год", – зазначають у виданні.

Водночас невідомо, з якою швидкістю рухався автомобіль пізніше в момент скоєння ДТП.

Також стало відомо, що Mercedes-Benz, яким керував Ніколаєнко, належить його цивільній дружині Катерині Вайдич, який вона набула у власність у вересні 2023 року.

Гучні справи про ДТП з летальним випадком

Найбільш гучна справа – екссудді Олексія Тандира, який насмерть збив нацгвардійця. По цій справі вже доведено, що він порушив ПДР. А от всі деталі справи Тандира розповідаємо за цим посиланням.

Втім, випадок з Тандиром – не єдиний. Так, кілька днів тому дорожньо-транспортна пригода з летальним наслідком та кількома травмованими особами трапилася поблизу Чорткова (на Тернопільщині). Тоді місцеві ЗМІ повідомляли, що за кермом однієї з авто був син місцевої судді. Разом з ним в автомобілі була його мати. 

А от на Львівщині учасником смертельного ДТП став, власне, і сам суддя Стрийського міськрайонного суду.

"Відзначилися" тут і правоохоронці. Так, до прикладу, неподалік Броварів співробітниця правоохоронних органів збила військовослужбовця біля блокпоста.

А у Кіровоградській області поблизу смт Новгородка поліцейський, перебуваючи у нетверезому стані, скоїв ДТП. Унаслідок ДТП загинули троє 17-річних осіб: двоє на місці події, ще одна дівчина померла у кареті швидкої медичної допомоги.

Ще один випадок стався у Білгород-Дністровському (Одеська область). Там поліцейський двічі переїхав пенсіонерку і втік із місця ДТП. Постраждала померла в лікарні.

Потрапляли в гучні ДТП і зірки шоу-бізнесу. Один з прикладів – український актор Остап Ступка, який у стані алкогольного сп'яніння влаштував дорожньо-транспортну пригоду в центрі Києва. За даними правоохоронців, Ступка напідпитку скоїв наїзд на припаркований автомобіль, у якому перебував 38-річний чоловік. З травмами різного ступеню тяжкості потерпілого госпіталізували у лікарню.

У справах про ДТП фігурують і кілька народних обранців. Зокрема, підозру отримала депутатка Київради Ярина Ар'єва, яка під час блекауту скоїла наїзд на жінку. Потерпіла отримала важкі травми. А от згідно з матеріалами слідства, Ар'єва, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo, перебувала в стані наркотичного сп’яніння.

Ще один випадок ДТП трапився 19 березня. Тоді заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Володимир Гевко став учасником смертельної ДТП. 

"Трапилася дорожньо-транспортна пригода, яка закінчилася трагедією. Одним з учасників цього жахливого інциденту був я, іншого лікарі, на жаль, врятувати не змогли", – повідомив Гевко особисто.

Ще 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Внаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник. У лютому 2023 року Трухін уклав угоду з прокурорами, визнавши свою провину в пропозиції хабаря поліцейському на місці ДТП. Згідно з нею, депутат зобов’язався протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ, а також 68 тисяч гривень штрафу. Після цього Трухін написав заяву про складання депутатського мандата.

Теги: ДТП
Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено