USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 0 5 0 (+710)
USD
НБУ
39.57
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.12
Готівка
42.90

ДТП за участі депутатки Київради: Ар'єва склала мандат

20.06.2023 13:03 139
Вона заявляє, що не може виконувати свою роботу через судові засідання
Ярина Ар'єва
Депутатка Київської міської ради Ярина Ар'єва
Джерело: відкриті джерела

Депутатка Київради Ярина Ар'єва, яка під час блекауту скоїла наїзд на жінку і зараз підозрюється у перебуванні за кермом під впливом наркотичних речовин, склала свій мандат. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, вона прийняла таке рішення, оскільки не може виконувати обов'язки депутата через судові рішення.

"Виконувати свої обовʼязки за цих умов неможливо – суд погіршив запобіжний захід, незважаючи на те, що я жодного разу не порушила попереднього запобіжного заходу. Я не збираюсь втікати від відповідальності, як не втекла з Києва у перші дні повномасштабного вторгнення, а пішла до тероборони. Обвинувачення в перебуванні у стані "наркотичного спʼяніння" не визнаю, доводитиму це в суді як звичайна громадянка", – додала вона.
 

Заява Ар'євої про складання мандата депутатки Київради

Джерело: відкриті джерела

Засідання суду 19 червня

Апеляційний суд Києва у понеділок, 19 червня, розглянув скаргу прокуратури щодо запобіжного заходу депутатці Київради Ярині Ар’євій, яку підозрюють у скоєнні ДТП у стані наркотичного сп’яніння. Вимогу прокурорів про утримання під вартою задоволено частково – до 22 липня 2023 року депутатка перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного браслета. 

Також за рішенням суду Ар’єва не повинна відлучатися з місця проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду. Вона має здати для зберігання до поліції свій закордонний паспорт. 

Прокуратура наполягала на утриманні підозрюваної під вартою на час досудового розслідування, зазначаючи, що вона не з'являлась на розгляд слідчих дій без аргументів. Також, за даними сторони звинувачення, депутатка Київради ігнорувала правила дорожнього руху і раніше вже притягувалась за це до адміністративної відповідальності.

Новини за темою: Суддя Тандир, який збив нацгвардійця, був п’яний, – ДБР

Захист депутатки аргументує, що ризику втечі і переховування підозрюваної немає. Вона залишилася на місці аварії, викликала швидку, відшкодовує шкоду, заподіяну постраждалій у ДТП.

Сама Ярина Ар’єва, виступаючи в суді, зазначила, що "шкодує про ДТП і про те, що завдала моральної та фізичної шкоди невинній людині". За її словами, після дорожньо-транспортної пригоди вона допомагала травмованій жінці чим могла – викликала поліцію, швидку. Каже, що залишати місце аварії не збиралася, хоча на місці інциденту не було свідків чи камер.

На запитання судді, чи шкодує підозрювана про кермування автомобілем у нетверезому стані, депутатка відповіла, що заперечує стан наркотичного сп’яніння під час скоєння ДТП.

Новини за темою: Актор Остап Ступка напідпитку влаштував ДТП у Києві, є потерпілий. Йому оголошено підозру

Подробиці ДТП

Дорожня пригода сталася 27 листопада 2022 року в Києві. Підозрювана, за деякими даними, в стані наркотичного сп'яніння збила жінку на переході, завдавши їй важких травм.

Згідно з матеріалами слідства, Ар'єва, керуючи автомобілем марки Volkswagen Polo в стані наркотичного сп’яніння, рухалася по проспекту С. Бандери у напрямку вул. Богатирської.

Наблизившись до нерегульованого пішохідного переходу, дівчина не змогла оцінити зміну дорожньої обстановки та здійснила наїзд на жінку-пішохода, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження. 

В прокуратурі розповіли, що ігнорування правил дорожнього руху з боку водійки призвели до заподіяння потерпілій численних травм. Внаслідок ДТП жінка отримала переломи плечової кістки та щелепи з травматичною екстракцією зубів, переломи кінцівок, закриту черепно-мозкову травму та інші ушкодження.

За висновками експертів, причиною виникнення дорожньо-транспортної пригоди є порушення підозрюваною вимог ПДР, що знаходяться у прямому причинному зв'язку з виникненням даної ДТП та її наслідками.

Новини за темою: Смертельна ДТП на Львівщині за участю нардепа: ДБР взялося за розслідування

Повідомлення про підозру 

23 травня правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками у стані наркотичного сп’яніння депутатці Київради Ар'євій.  

Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період часу з 20:00 до 06:00 строком на два місяці. Прокуратура буде його оскаржувати. 

Депутатці загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п'яти до восьми років.

Що каже сама Ар'єва

Дівчина стверджує, що аварія сталася під час блекауту, а постраждала нібито раптово вийшла на дорогу без світловідбивних елементів, тож депутатка не встигла зреагувати. 

За її словами, експертиза показала, що вона їхала з дозволеною швидкістю, а її родина одразу почала допомагати потерпілій з лікуванням.

Також Ар'єва запевняє, що наркотиків не вживала, а експертиза, яку зробили після ДТП, не виявила наркотичних речовин.  

Ярина Ар'єва обрана депутатом Київської міської ради від партії "Європейська Солідарність" у 2020 році.

Батько депутатки – Ар'єв Володимир Ігорьович, народний депутат України, член партії "Європейська солідарність", віцепрезидент ПАРЄ (2015-го та 2018 роки), голова Комітету ПАРЄ з питань культури, освіти, науки і медіа.

Читайте також:
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки
12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки 12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки
Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують