USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Литві оштрафували компанію за придбання товарів у підсанкційних російських підприємств

Такий захід впливу в Литві застосували вперше
Литва
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Литовська митниця на 329 944 євро оштрафувала литовську компанію, яка купувала товари у російських фірм, що потрапили під міжнародні санкції. Про це повідомляє Delfi.

Назву компанії, яка отримала штраф не розголошують, однак зазначається, що на неї склали протокол за порушення міжнародних санкцій.

"За повідомленням Литовської митниці, відповідно до положень Закону про міжнародні санкції такий захід впливу застосовано вперше", - додають у виданні.

Зазначають, що компанія, яка зареєстрована в Литві, імпортувала товари російських компаній "Нижнекамсктехуглерод" і "Нижнекамскнефтехим", проти яких діють санкції.

Варто зазначити що " Нижнекамсктехуглерод" – є одним із найбільших російських підприємств з виробництва технічного вуглецю, а "Нижнекамскнефтехим " – одним із найбільших підприємств з виробництва синтетичних каучуків і пластиків.

Раніше ми повідомляли, що Литва штрафуватиме за недотримання міжнародних і національних санкцій, а отримані кошти будуть перераховані до Фонду співробітництва з метою розвитку для відновлення України.

Більше про допомогу від Литви

Також цьогоріч Литва виділить 1,2 млрд євро у фонд підтримки України, створений ЄС, на закупівлю боєприпасів та військової техніки, а також допоможе удосконалити систему безпеки в українських школах.

Новини за темою: Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні

Крім цього у квітні Вільнюс передав Збройним силам України чергову партію військової допомоги, зокрема розібраний легкий штурмовик L-39 Albatros.

Читайте також:
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС
Словаччина та Угорщина просять ЄС переконати Україну скасувати санкції проти Словаччина та Угорщина просять ЄС переконати Україну скасувати санкції проти "Лукойла": Погрожують припиненням постачання електрики
Суддя ОАСК, у якої знайшли російське громадянство, йде у відставку Суддя ОАСК, у якої знайшли російське громадянство, йде у відставку