USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Держсекретар США впевнений, що Україна здатна утримати лінію фронту на сході

Блінкен зауважив, що багатомісячна затримка в отриманні додаткового фінансування для військової допомоги Україні призвела до витрат
блінкен
Джерело: відкриті джерела

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен висловив упевненість, що українські війська здатні ефективно втримувати лінію фронту на сході України, зокрема у Харківській області. Про це він заявив в інтерв'ю CBS News.

"Я переконаний, що Україна може ефективно тримати позиції на сході, вона може посилювати переваги, отримані для себе в Чорному морі... а також тримати російські сили під загрозою, зокрема у Криму, щоб ускладнити для них продовження цієї агресії", - зазначив Блінкен, відповідаючи на питання стосовно ситуації на Харківщині.

При цьому він зауважив, що багатомісячна затримка в отриманні додаткового фінансування для військової допомоги Україні призвела до витрат.

"Лише цього тижня ми вилучили близько 400 мільйонів доларів на оборонне обладнання для України з додаткового бюджету. Тож ми робимо все можливе, щоб якомога швидше надати цю допомогу", - додав держсекретар.

Блінкен підкреслив, що ані Сполучені Штати, ані їх союзники не відступлять у підтримці України.

"Якщо Путін думає, що зможе пережити Україну, пережити її прихильників, то він помиляється", - резюмував Блінкен.

Що зараз відбувається на Харківщині?

Раніше ми повідомляли, що за даними DeepState, В Харківській області росіяни окупували Стрілечу, Пильне, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку. Зазначалося, що окупанти намагаються захопити Глибоке, щоб вийти до Липців.

При цьому окупанти продовжують обстрілювати Вовчанськ та прикордонні населені пункти. Там триває евакуація населення.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, на Харківщині тривають бої у районах, що розташовані вздовж кордону з Росією. За його словами, цього тижня обстановка в Харківській області суттєво загострилась.

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні зазначив, що "на Харківщині тривають оборонні бої, жорстокі бої на значній частині нашої прикордонної смуги".

За його словами, є села, які фактично із "сірої зони" стали зоною ведення бойових дій. Окупанти намагаються закріпитися в частині з них, а частину використати для подальшого просування.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом