USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

П’яний очільник Броварської РДА влетів у натовп людей: Серед постраждалих дворічна дитина. Оновлено

У крові посадовця було 2,31 проміле алкоголю. Його затримали
Володимир Майбоженко
Володимир Майбоженко
Джерело: відкриті джерела

У Броварах сталася страшна дорожньо-транспорта пригода. Очільник Броварської районної державної адміністрації Володимир Майбоженко у стані сильного алкогольного оп’яніння влетів у натовп людей. Про це повідомили у Нацполіції.

"Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів", – йдеться в повідомленні.

У результаті четверо людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих – дитина.

ДТП за участю Володимира Майбоженка
Джерело: відкриті джерела

Перевірка на прилад "Драгер" на вміст алкоголю у водія показала 2,31 проміле (допустима норма для водіїв – 0,2).

Розпочато кримінальне провадження. Посадовця затримали.

Оновлено. У КОВА повідомили, що серед постраждалих 32-річна мати з донькою 2,5 років, а також два чоловіки — 29 та 26 років.

У дитини перелом плечової кістки та підшкірна гематома потиличної ділянки голови.

У решти потерпілих: політравма, закрита черепно-мозкова травма, травми та переломи куприка, ключиці, плеча, лопатки, кістки носа, ребер, кінцівок, множинні забої та садна. Обстеження тривають.

Реакція Київської ОДА

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що Майбоженка буде звільнено.

"Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали чотири людини. Подібна поведінка посадовця неприпустима! Наполягаю на об'єктивному, неупередженому розслідуванні та справедливому покаранні", – написав він.

Що відомо про Майбоженка?

Майбоженко з квітня 2006 по травень 2010 року був головою Київської обласної ради, до вересня 2010 року – головою Київської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина". У травні 2010 року Київська облрада висловила недовіру своєму голові.

З 2011 по 2014 рік він був директором організаційно-розпорядчого департаменту НАК "Нафтогаз України".

У вересні 2015 року очолив Київську обласну організацію політичної партії "Укроп" та з листопада 2015 до травня 2019 року був першим заступником голови Київської обласної ради.

Скільки потрібно випити алкоголю, щоб показало 2,31 проміле?

У 100 грамах горілки вміст етилового спирту – 40 грам, що складе близько 0,55 проміле. Тобто для того, щоб показало 2,31 проміле, потрібно випити в середньому 400 г горілки. Все залежить від організму людини та її ваги.

Читайте також:
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними Вчительська родина з Херсона допомагала росіянам вивовизити українських дітей, а нині живе в Броварах. Розслідувачі з'ясовували, як колаборанти лишаються непокараними