USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про "іноагентів"

Також Саломе Зурабішвілі не згодна з пропозицією влади внести правки до законопроєкту в межах механізму вето
Зурабішвілі
Саломе Зарубішвілі
Джерело: відкриті джерела

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі знову закликала керівну партію "Грузинська мрія" відкликати закон про "іноземних агентів" і пропонує відкласти дату набрання чинності закону до 1 листопада – тобто після парламентських виборів, які відбудуться в країні 26 жовтня. Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Під час свого звернення Зурабішвілі вкотре закликала правлячу партію "Грузинська мрія" відкликати так званий закон про "іноагентів".

Крім того, президентка озвучила альтернативну пропозицію: відкласти дату набрання чинності законом до 1 листопада, тобто після парламентських виборів 26 жовтня.

Також Зурабішвілі дала зрозуміти, що не згодна з пропозицією влади внести правки до законопроєкту в межах механізму вето.

"Цей закон – російський, методи нашого уряду – російські, і навіть сьогоднішня промова прем'єр-міністра – російська", – сказала вона.

Раніше Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що закон "Про прозорість іноземного впливу" має бути у третьому читанні ухвалений 13 травня на засіданні юридичного комітету, а 14 травня – на сесії парламенту.

Більше про ситуацію в Грузії

Нагадаємо, що 17 квітня грузинський парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт про "іноземних агентів", який грузинська опозиція називає проросійським. І справді, у РФ існує такий закон, за допомогою якого путінський режим придушує права інакомислячих.

Дуже багато громадян Грузії виявилися незгодні з такою ідеєю влади. Зокрема, у вівторок, 30 квітня, протестувальники проти закону про "іноагентів" вкотре вийшли до стін парламенту. Там відбулися сутички, а поліція застосувала спецзасоби.

Новини за темою: Протести у Грузії: В Мін'юсті країни припустили, що за нападами на активістів можуть стояти самі організатори

Втім, 1 травня, грузинський парламент все ж ухвалив скандальний законопроєкт про "іноземних агентів" у другому читанні. Законопроєкт підтримали 83 депутати, проти нього виступили – 23.

Щоб документ став законом, йому  належить пройти третє читання, а також підпис президента.

Раніше президентка країни Саломе Зурабішвілі, яка дистанціювалася від політики правлячої партії "Грузинська мрія", пообіцяла накласти на законопроєкт вето, якщо його ухвалять у третьому читанні.

Новини за темою: "Найцікавіше почнеться після вето": Політолог стосовно законопроєкту про "іноагентів" у Грузії

Також зазначимо, що вчора, 11 травня, тисячі людей знову зібралися на площі Європи у Тбілісі аби висловити протест проти скандального закону.

Читайте також:
ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про "іноагентів"
Спікер парламенту Грузії підписав закон про Спікер парламенту Грузії підписав закон про "іноагентів"
У Грузії відмовляються підкорятися закону про У Грузії відмовляються підкорятися закону про "іноагентів". Там вже анонсували новий масштабний протест
Президент Грузії закликала зібрати підписи для проведення референдуму після ухвалення закону про іноагентів Президент Грузії закликала зібрати підписи для проведення референдуму після ухвалення закону про іноагентів