USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Смертельна ДТП на Львівщині за участю нардепа: ДБР взялося за розслідування

Вирішується питання щодо порушення кримінального провадження
Гевко
Джерело: Володимир Гевко

19 березня заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Володимир Гевко став учасником смертельної ДТП. Про надзвичайну ситуацію нардеп повідомив особисто в соцмережах.

"Трапилася дорожньо-транспортна пригода, яка закінчилася трагедією. Одним з учасників цього жахливого інциденту був я, іншого лікарі, на жаль, врятувати не змогли", – повідомив Гевко.

В Державному бюро розслідувань вже взялися за цю справу. 

У відомстві повідомили, що на даний час вирішується питання щодо порушення кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що спричинило смерть потерпілого").

Слідчі ДБР також розповіли, що ДТП сталося на автодорозі сполученням Тернопіль – Львів – Рава-Руська у Львівській області.

"Автомобіль, за кермом якого був народний депутат, збив пішохода. Інцидент відбувся за межами нерегульованого пішохідного переходу. Від отриманих травм потерпілий помер", – пояснили в ДБР.

Згідно з освідуванням на пристрої "Драгер", водій був тверезим.

Хто такий Гевко

Володимир Гевко 2019 року був обраний народним депутатом 9-го скликання по 167-му округу (Тернопільська область) від партії "Слуга народу" як безпартійний. Від 10 листопада 2019 року – член партії. Заступник голови комітету з питань бюджету.

ДТП і народні обранці

Ще 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна. Внаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів Федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник.

У лютому 2023 року Трухін уклав угоду з прокурорами, визнавши свою провину в пропозиції хабаря поліцейському на місці ДТП. Згідно з нею, депутат зобов’язується протягом місяця заплатити 6 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ, а також 68 тисяч гривень штрафу.

Читайте також:
Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують
Одразу кілька десятків депутатів від Одразу кілька десятків депутатів від "Слуги народу" хочуть скласти мандат, – ЗМІ
В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати В Україні у 2024 році зменшилася кількість ДТП із потерпілими, але кількість аварій з вини дітей продовжує зростати
Нардепи пропонують збільшити допомогу при народженні дитини майже вдесятеро Нардепи пропонують збільшити допомогу при народженні дитини майже вдесятеро