USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України

Закупівлю профінансує уряд Німеччини від імені України
HIMARS
Джерело: відкриті джерела

Державний департамент Сполучених Штатів Америки схвалив терміновий продаж Україні трьох пускових установок для реактивних систем залпового вогню HIMARS. Їх приблизна вартість становить 30 мільйонів доларів. Про це повідомляє Агентство зі співробітництва в галузі безпеки Пентагону.

"Державний департамент прийняв рішення про схвалення можливого екстреного іноземного військового продажу для уряду України високомобільних артилерійських ракетних систем та відповідних елементів матеріально-технічного забезпечення та програмної підтримки орієнтовною вартістю 30 мільйонів доларів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що український уряд звернувся з проханням продати йому три ракетні комплекси HIMARS. Закупівлю профінансує уряд Німеччини від імені України.

Держсекретар Ентоні Блінкен надав детальне обґрунтування того, що "існує надзвичайна ситуація, яка вимагає негайного продажу уряду України цих оборонних товарів і послуг в інтересах національної безпеки Сполучених Штатів".

"Це буде продаж зі складу армії США. Про жодні компенсаційні угоди, запропоновані у зв’язку з цим потенційним продажем, не повідомляється. Реалізація запропонованого продажу не потребуватиме відрядження в Україну додаткових представників уряду США або підрядників", - йдеться у повідомленні.

В Агентстві зі співробітництва в галузі безпеки Пентагону також додали, що цей продаж "не матиме негативного впливу на обороноздатність США".

"Цей запропонований продаж підтримає цілі зовнішньої політики та цілі національної безпеки Сполучених Штатів шляхом посилення здатності України захищати себе та відповідати на триваючу російську агресію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що напередодні президент США Джо Байден схвалив передачу допомоги Україні на 400 млн доларів.

Зазначалося, що пакет включає можливості для підтримки нагальних потреб України на полі бою, включаючи ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку та протитанкову зброю. Зокрема, до нього увійшли додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot та NASAMS, зенітні ракети Stinger і додаткові артилерійські ракетні системи високої мобільності HIMARS з боєприпасами.

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти